12:37
24/3

Μετά τη «Μπριζ» και τους «Επτά Ψυχοπαθείς», πάμε Μιζούρι! Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα επιστρέφει

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ πρωταγωνιστεί στο «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» μαζί με τους Γούντι Χάρελσον και Σαμ Ρόκγουελ.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Όταν ο Μάρτιν ΜακΝτόνα άφησε πίσω του τις μεγάλες θεατρικές επιτυχίες που έγραφε επί δέκα χρόνια, με σκοπό να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη, τον κινηματογράφο, έφτιαξε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες μαύρες κωμωδίες της σύγχρονης εποχής, το «Αποστολή στη Μπριζ» (2008). Με τους Φάρελ, Γκλίσον και Φάινς να εξαπολύουν ατάκες που μας έχουν μείνει ως σήμερα, ο ΜακΝτόνα έδειχνε πως μπορούσε να διαπρέψει και σ’ αυτό το μέσο. 

Από τότε έκανε μόλις μια ταινία, το δαιδαλώδες «Επτά Ψυχοπαθείς» που φανέρωνε αρκετές από τις ανασφάλειες που νοιώθει κάποιος ευρωπαίος δημιουργός όταν δέχεται το κάλεσμα του Χόλυγουντ, βασισμένες φυσικά στις αντίστοιχες δικές του. Η ταινία δεν είχε την αντίστοιχη επιτυχία, αυτά συνέβησαν το 2012 και έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια για να έχουμε επιτέλους εικόνα της νέας του δουλειάς. Το « Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» ξεκινά με 3 μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες που χρησιμοποιεί μια μητέρα της οποίας η κόρη έχει δολοφονηθεί, για να τα βάλει με την τοπική αστυνομία που δεν φαίνεται να έχει πολυενδιαφερθεί για το θέμα. 

Είναι μια από τις σπάνιες φορές που θα δούμε ως ξεκάθαρη πρωταγωνίστρια ταινίας την έξοχη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ  που την έχουμε συνηθίσει σε δεύτερους ρόλους, κυρίως στις ταινίες του συζύγου της Τζόελ Κοέν. Το κλίμα της ταινίας πάντως και το παρελθόν του ΜακΝτόνα φέρνουν συνειρμικά στον νου τις ταινίες των Κοέν, οπότε και η ίδια δεν φαίνεται να βρίσκεται σε ξένο περιβάλλον, ενώ πλάι της θα έχει τους Γούντι Χάρελσον και Σαμ Ρόκγουελ. Δείτε το ακατάλληλο (κυρίως λόγω των λέξεων που ακούγονται) τρέιλερ και την αφίσα της ταινίας που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2017