Τα «Χρονικά της Νάρνια» μετατρέπονται σε ταινίες και σειρές για το Netflix - cinemagazine.gr
15:07
13/6

Τα «Χρονικά της Νάρνια» μετατρέπονται σε ταινίες και σειρές για το Netflix

Ο ψηφιακός γίγαντας ετοιμάζει νέες σειρές και ταινίες, παίρνοντας τα δικαιώματα και των επτά αγαπημένων βιβλίων του Κ.Σ. Λιούις.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Έπειτα από σύναψη πολυετούς συμφωνίας ανάμεσα στο Netflix και την The C.S. Lewis Company, το Netflix θα μετατρέψει κλασικές ιστορίες από το σύμπαν της Νάρνια σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, για τους συνδρομητές του σε όλο τον κόσμο. Όλες οι σειρές και οι ταινίες που θα προκύψουν από αυτή τη συμφωνία θα είναι παραγωγής Netflix και ο Μάθιου Άλντριτς του βραβευμένου με Όσκαρ Καλύτερης ταινίας Κινουμένων Σχεδίων (και Τραγουδιού) «Coco» θα αναλάβει χρέη δημιουργικού συμβούλου.

Συνολικά, τα βιβλία της Νάρνια έχουν πoυλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 47 γλώσσες. Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που παραχωρεί τα δικαιώματα και των επτά βιβλίων της Νάρνια σε μία εταιρεία.

«Τα βιβλία του Κ. Σ. Λιούις "Τα Χρονικά της Νάρνια" έχουν συναρπάσει γενεές αναγνωστών σε όλο τον κόσμο» είε δηλώσει ο Τεντ Σαράντος του Netflix. «Χιλιάδες οικογένειες έχουν ερωτευτεί χαρακτήρες σαν τον Ασλάν, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο της Νάρνια, και είμαστε κατενθουσιασμένοι που θα αποτελέσουμε το σπίτι τους για τα επόμενα χρόνια».

«Είναι υπέροχο το ότι -τη στιγμή που τόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανυπομονούν να δουν περισσότερη Νάρνια στην οθόνη - οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής και της διανομής μας επιτρέπουν να δώσουμε ζωή στις ιστορίες της Νάρνια και να τις παρουσιάσουμε σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ντάγκλας Γκρίσαμ, θετός γιος του Κ. Σ. Λιούις. «Το Netflix μοιάζει να είναι το ιδανικό μέσο για την επίτευξη αυτού του στόχου, και ανυπομονώ να δουλέψω μαζί τους σε αυτή την κατεύθυνση».

Θυμίζουμε πως στο παρελθόν η Ντίσνεϊ προσάρμοσε τρία βιβλία του κόσμου της Νάρνια στον κινηματογράφο παρουσιάζοντας τις ταινίες «Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα» (2005), «Ο Πρίγκηπας Κάσπιαν» (2008), «Ο Ταξιδιώτης της Αυγής» (2010), ενώ η συγκεκριμένη επιλογή για τη διαδικτυακή πλατφόρμα έρχεται ως απάντηση στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» που ετοιμάζει η Amazon.