Ο σκηνοθέτης των «Maze Runner» προσγειώνεται και ξαναδίνει ζωή στον «Πλανήτη των Πιθήκων» - cinemagazine.gr
10:36
6/12

Ο σκηνοθέτης των «Maze Runner» προσγειώνεται και ξαναδίνει ζωή στον «Πλανήτη των Πιθήκων»

Η συμφωνία για νέα ταινία πάνω στο γνωστό franchise είναι μία από τις πρώτες που γίνεται για ιστορικό τίτλο της Fox, μετά την πώληση του στούντιο στη Disney. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

O Hollywood Reporter έβγαλε πριν λίγες ένα θέμα που αφορούσε μια ταινία για τον «Πλανήτη των Πιθήκων» που πιθανά να συνέχιζε την πρόσφατη τριλογία που έκλεισε το 2017 αφήνοντας εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις χάρη στη σκηνοθεσία του Ματ Ριβς και την ερμηνεία του Άντι Σέρκις. Το άρθρο ανέφερε πως ο σκηνοθέτης Γουές Μπολ, που τα προηγούμενα χρόνια έχτισε την τριλογία του «Maze Runner», θα είναι αυτός που θα επιμεληθεί το νέο φιλμ, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο ότι αυτός είναι ένας από τους πρώτους παλιούς και «βαρείς» τίτλους της Fox που θα προχωρήσουν στη νέα εποχή της Disney.

Ο Ριβς με τον Σέρκις ήθελαν να συνεχίσουν την ιστορία και να μη την ολοκληρώσουν στην τριλογία, όμως οι υποχρεώσεις του πρώτου με τον «Batman» αλλά και οι αλλαγές μέσα στη Fox άφησαν τα σχέδια των δύο μετέωρα. Η ανακοίνωση της ταινίας του Μπολ δε διευκρινίζει αν όντως θα συνεχιστεί η ιστορία από εκεί που τελείωσε στο «War for the Planet of the Apes», κάτι που μάλλον ήθελε να κάνει ο ίδιος ο Μπολ με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό το οποίο δείχνει τις προθέσεις του για κάτι διαφορετικό. «Σχετικά με τον Πλανήτη των Πιθήκων. Μεγάλωσα με το αυθεντικό φιλμ και αγαπώ την πρόσφατη τριλογία. Αλλά θα έμπαινα σε αυτό το project μόνο αν ένιωθα πως μπορώ να προσφέρω κάτι καινούργιο και παράλληλα να τιμήσω όσα έχουν γίνει πριν. Έχουμε κάτι στο μυαλό μας που μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο και συνασπαστικό κεφάλαιο το franchise.»

Θυμίζουμε πως αυτό το «νέο» που οραματίζεται ο Μπολ, θα πρέπει να διαφέρει από τα υπερβολικά πολλά που έχουν γίνει στο παρελθόν, καθώς μετά την πρώτη ταινία του 1968 ακολούθησαν τέσσερις συνέχειες, μια τηλεοπτική σειρά, ένα αποτυχημένο reboot από τον Τιμ Μπέρτον και η πρόσφατη εξαιρετική τριλογία-prequel.