Έρχεται ριμέικ για τη «Νύχτα του Κυνηγού», μιας από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών - cinemagazine.gr
9:59
28/3

Έρχεται ριμέικ για τη «Νύχτα του Κυνηγού», μιας από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών

Το εν γένει συμπαθές στούντιο της Universal, με έναν από τους ιστορικά ωραιότερους καταλόγους, ετοιμάζεται να προβεί σε καλλιτεχική ακρότητα μεταφέροντας εκ νέου το αριστούργημα του Τσαρλς Λότον στη μεγάλη οθόνη.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Από τη μία είναι κάπως αναμενόμενο. «Η Νύχτα του Κυνηγού», μια ταινία που στον καιρό της (1955) ενόχλησε λόγω φύσης και θέματος, απολαμβάνει εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα περίπου τεράστιας κριτικής φήμης αλλά και στοργής από μεγάλη μερίδα κινηματογραφόφιλων. Από την άλλη, μ' ένα θέμα που πολιορκεί το ζήτημα της παιδικής βίας καθώς και της «κυνηγετικής» συμπεριφοράς ενηλίκων, όχι μόνο δεν έχει ρυτιδώσει με τα χρόνια αλλά μοιάζει εντελώς τωρινό. Πώς να πουν όχι οι εταιρείες που μπρος στην απομύζηση παλιών ιδεών τους, καλλιτεχνική δόξα δεν κοιτούν;

Το σχέδιο αναλαμβάνει σκηνοθετικά ο Σκοτ Ντέρικσον των θριλεράτων «Sinister», «Ο Εξορκισμός της Έμιλι Ρόουζ», «Νεκρό Τηλέφωνο» (αλλά του καλειδοσκοπικού «Doctor Strange») και  συγγραφικα ο στενός συνεργάτης του Ρόμπερτ Κάργκιλ. Ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του Ρόμπερτ Μίτσαμ, άραγε; (Ο Τομ Χάρντι, προτείνουμε, μπας και σωθεί κάπως το διαφαινόμενο ναυάγιο). Η παραγωγή θα είναι των Πίτερ Γκέδερς και Έιμι Πασκάλ, που έχει την εταιρεία Pascal Pictures υπό την αιγίδα της Universal. 

Για την ώρα ο Ντέρικσον ολοκληρώνει το «The Gorge» με Μάιλς Τέλερ, Άνια Τέιλορ-Τζοι, Σιγκούρνι Γουίβερ . Πάντως τα ιερά κείμενα (και του κινηματογράφου) δεν τα πειράζεις, κατά βάση βλάπτουν καριέρες και ενταφιάζουν φιλοδοξίες.