9:59
8/4

Η Universal ανακοίνωσε ριμέικ για τη «Νύχτα του Κυνηγού», μιας από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών

Το εν γένει συμπαθές στούντιο της Universal, με έναν από τους ιστορικά ωραιότερους καταλόγους, ετοιμάζεται να προβεί σε μετά-κοροναϊού καλλιτεχικές ακρότητες μεταφέροντας εκ νέου το αριστούργημα του Τσαρλς Λότον στη μεγάλη οθόνη.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Από τη μία είναι κάπως αναμενόμενο. «Η Νύχτα του Κυνηγού», μια ταινία που στον καιρό της (1955) ενόχλησε λόγω φύσης και θέματος, απολαμβάνει εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα περίπου τεράστιας κριτικής φήμης αλλά και στοργής από μεγάλη μερίδα κινηματογραφόφιλων. Από την άλλη, μ' ένα θέμα που πολιορκεί το ζήτημα της παιδικής βίας καθώς και της «κυνηγετικής» συμπεριφοράς ενηλίκων, όχι μόνο δεν έχει ρυτιδώσει με τα χρόνια αλλά μοιάζει εντελώς τωρινό. Πώς να πουν όχι οι εταιρείες που μπρος στην απομύζηση παλιών ιδεών τους, καλλιτεχνική δόξα δεν κοιτούν;

Το σχέδιο φαίνεται να αναλαμβάνει συγγραφικα ο Ματ Όρτον του «Επιχείρηση: Φινάλε», ελάχιστα όμως είναι γνωστά για το σχέδιο. Ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του Ρόμπερτ Μίτσαμ, άραγε; (Ο Τομ Χάρντι, προτείνουμε, μπας και σωθεί κάπως το διαφαινόμενο ναυάγιο). Η παραγωγή θα είναι των Πίτερ Γκέδερς και Έιμι Πασκάλ, που έχει την εταιρεία Pascal Pictures υπό την αιγίδα της Universal. O Ματ Όρτον έχει πάντως δύο ακόμα ανακοινωμένα σεναριακά σχέδια, τη «Μάχη της Βρετανίας» (σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ) κι ένα οικογενειακό live action για το Disney+, ονόματι «Knight». Θα τα χρειαστεί.

Να πάνε όλα καλά, να δουλεύουμε οι άνθρωποι, να περάσει κι αυτή η δυσκολία που έχει σταματήσει, μεταξύ άλλων, κάθε κινηματογραφική παραγωγή. Έστω κι αν τα ιερά κείμενα (και του κινηματογράφου) δεν τα πειράζεις, κατά βάση βλάπτουν καριέρες και ενταφιάζουν φιλοδοξίες.