14:47
6/12

Ο Έντγκαρ Ράιτ προετοιμάζει το σενάριο για το σίκουελ του «Baby Driver»

Συμφωνία για ταινία δεν υπάρχει ακόμη, όμως ζητήθηκε από τον Ράιτ να αναπτύξει τις ιδέες του σε σενάριο για μια ενδεχόμενη συνέχεια.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ξεκινώντας από τη Βρετανία και την όμορφη παρέα του «Spaced», ο Έντγκαρ Ράιτ απέκτησε με τα χρόνια φανατικό κοινό που δεν ήταν ποτέ όμως τόσο μεγάλο ώστε οι ταινίες του να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη. Ειδικότερα, το πρώτο του πέρασμα στις ΗΠΑ, το εντυπωσιακό «Scott Pilgrim» έπιασε νούμερα πολύ κατώτερα των προσδοκιών, γεννώντας το ερώτημα του αν ο Ράιτ μπορεί να βρίσκεται πίσω από ταινίες μεγάλων στούντιο.

Άσχετα με το ποια μπορεί να θεωρεί κανείς ως καλύτερη ταινία του, αυτό που κατάφερε το «Baby Driver» ήταν να γίνει η πρώτη πραγματικά μεγάλη εμπορική επιτυχία του, βγάζοντας παγκοσμίως 226 εκ. δολάρια, με budget μόλις 34. Η ίδια η ταινία αποτελεί και από τα μεγάλα καμάρια της κατηγορίας των ταινιών μεσαίου προϋπολογισμού που κάθε χρόνο εκτοπίζονται από τα πανάκριβα tentpole στα οποία δίνουν, σχεδόν αποκλειστικά πια, τα λεφτά τους τα μεγάλα στούντιο.

Με τέτοιο ποσοστό κέρδους, ήταν αδύνατο να μην αρχίσουν συζητήσεις για το σίκουελ του «Baby Driver», το οποίο δεν είναι σίγουρο αν τελικά γίνει, σίγουρα όμως θα γραφτεί όπως επιβεβαίωσε ο Ράιτ, μιλώντας στο Entertainment Weekly: «Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Δε ξέρω που θα καταλήξουν, αλλά τουλάχιστον θα γράψω μια ενδεχόμενη συνέχεια. Έχω πολλές ιδέες, δε ξέρω αν αυτή θα είναι η επόμενη ταινία μου, είναι κάτι που το δουλεύω αυτό τον καιρό. Αναπτύσσω τις ιδέες μου μαζί με κάποιες καινούριες και πράγματα που μου πρότειναν μετά την κυκλοφορία της ταινίας.»

Ο Ράιτ είχε πει πριν λίγο καιρό πως δεν του ήταν ευχάριστο το ότι από το «World's End» ως το «Baby Driver» πέρασαν τέσσερα χρόνια και θα ήθελε η επόμενη ταινία του να βγει ως το 2019. Έχοντας ξανακερδίσει πια την εμπιστοσύνη των στούντιο, κανείς δε θα του έλεγε όχι αν παρουσιάσει ένα draft σύντομα, οπότε μάλλον μένει να δούμε αν τελικά αυτό θα είναι η συνέχεια του «Baby Driver» ή κάτι εντελώς καινούριο.