Επιστημονική έρευνα αποφάνθηκε πως το «Sinister» είναι η πιο τρομακτική ταινία όλων των εποχών - cinemagazine.gr
12:54
22/10

Επιστημονική έρευνα αποφάνθηκε πως το «Sinister» είναι η πιο τρομακτική ταινία όλων των εποχών

Οι χτύποι της καρδιάς χρησιμοποιήθηκαν ως μέγεθος του τρόμου και η ταινία με πρωταγωνιστή τον Ίθαν Χοκ τους αύξησε όσο καμία άλλη! 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το συγκριτικό site Broadbandchoices αποφάσισε πρόσφατα να χρηματοδοτήσει μία έρευνα που θα μετρά κατά κάποιον τρόπο τη ποσότητα του αποτυπώματος που αφήνει πάνω στον θεατή μια ταινία τρόμου. Για την έρευνα αυτή πλήρωσε(!) κόσμο να δει ταινίες τρόμου, αναθέτοντας στον κάθε συμμετέχοντα να δει συνολικά πάνω από 100 ώρες στις οποίες θα ήταν πάντα συνδεδεμένος με ένα μηχάνημα που μετρά τους χτύπους της καρδιάς του - το μέγεθος που χρησιμοποιήθηκε για να «μετρηθεί» ο τρόμος. 

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν έδωσαν έναν μέσο όρο για κάθε ταινία που είδαν οι θεατές, οι οποίοι σύμφωνα με την έρευνα καλύπτουν ένα πολύ ευρύ δημογραφικό φάσμα ώστε να μην βγουν αποτελέσματα που βασίζονται πάνω σε συγκεκριμένο τύπου θεατή. Ο νικητής λοιπόν ήταν το «Sinister», η ταινία τρόμου του 2012 που σκηνοθέτησε ο Σκοτ Ντέρικσον με πρωταγωνιστή τον Ίθαν Χοκ. Σύμφωνα με την έρευνα, οι 65 χτύποι ανά λεπτό που θεωρούνται ως φυσιολογικό μέγεθος μετατράπηκαν σε έναν μέσο όρο των 86 χτύπων ανά λεπτό όσο διαρκούσε η συγκεκριμένη ταινία. 

Το «Sinister» άφησε ελάχιστα πίσω του το «Insidious» το οποίο όμως κατέκτησε μια άλλη πρωτιά, καθώς περιείχε τη σκηνή όπου οι χτύποι εκτινάχθηκαν περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, φτάνοντας στους 133. Την πεντάδα συμπληρώνουν το «Conjuring» του Τζέιμς Γουάν, το «Hereditary» του Άρι Άστερ και το πρώτο «Paranormal Activity», ταινίες που αν θυμάστε αναφέρονταν συχνά στο promo τους η περιπτώσεις λιποθυμιών κατά την προβολή τους. 

Θυμηθείτε το «Sinister» και δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα της έρευνας.