Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ γράφει μια «ανατριχιαστική ιστορία» για τη νέα πλατφόρμα Quibi - cinemagazine.gr
16:13
10/6

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ γράφει μια «ανατριχιαστική ιστορία» για τη νέα πλατφόρμα Quibi

Ένα νέο-έκπληξη ακόμη και για τον πάντα δραστήριο Σπίλμπεργκ, που γράφει μια σειρά τρόμου η οποία θα παρουσιαστεί σε μορφή ολιγόλεπτων επεισοδίων 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Τζέφρι Κάτζενμπεργκ, άλλοτε συνεργάτης του Σπίλμπεργκ στη Dreamworks, έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό τη δημιουργία μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας που ευελπιστεί να αποκτήσει το δικό της μερίδιο στη νέα εποχή. Το Quibi (προερχόμενο από τη φράση quick bites) έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση για ένα δυναμικό λανσάρισμα αλλά και γνωστά ονόματα από τον κινηματογραφικό χώρο για να συνεισφέρουν σε περιεχόμενο. 

Η λογική του Quibi είναι στη δημιουργία πρωτότυπου υλικού, ιστοριών συνολικής διάρκειας 2-3 ωρών που θα προσφέρονται σε επεισόδια λίγων λεπτών με σκοπό να γεμίσουν το νεκρό χρόνο που έχουν πολλοί μέσα στη μέρα ή να αποτελούν λύση για μια γρήγορη θέαση πριν τον βραδινό ύπνο. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κάτζενμπεργκ ανακοίνωσε χθες στους χρηματοδότες του πως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ γράφει μια ανατριχιαστική και τρομακτική σειρά, έχει ήδη ολοκληρώσει 4-5 κεφάλαια και προχωρά στην οριστική ολοκλήρωση της ιστορίας. 

Σύμφωνα με τον Κάτζενμπεργκ, ο Σπίλμπεργκ πρότεινε, εφόσον προχωρήσει η σειρά σε παραγωγή, να βρεθεί ένας τρόπος ώστε κάθε επεισόδιο να είναι διαθέσιμο μόνο κοντά στα μεσάνυχτα και οι προγραμματιστές του Quibi αναμένεται να κάνουν την ιδέα του πράξη και έτσι θα μπορεί κάποιος να δει τη συγκεκριμένη σειρά μόνο σε ένα μικρό διάστημα της μέρας. 

Το Quibi θα «ανοίξει» στις 6 Απριλίου 2020 και έχει ήδη κλείσει συνεργασίες για πρωτότυπο υλικό με τους Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, Σαμ Ράιμι και Στίβεν Σόντερμπεργκ.