Ο Ζακ Έφρον παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ριμέικ του «Firestarter» του Στίβεν Κινγκ - cinemagazine.gr
12:30
30/9

Ο Ζακ Έφρον παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ριμέικ του «Firestarter» του Στίβεν Κινγκ

Ένα πρότζεκτ που στο παρελθόν είχε δοθεί στον Φατίχ Ακίν, αλλάζει χέρια και ξεκινά σύντομα γυρίσματα, 36 χρόνια μετά την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του διάσημου συγγραφέα. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Στη μεταφορά βιβλίου του Στίβεν Κινγκ της εβδομάδας μιλάμε για τη δεύτερη κινηματογραφική απόπειρα πάνω στο «Firestarter» μετά την ταινία του 1984. Η μικρή τότε Ντρου Μπάριμορ, λίγο μετά την παρουσία της στον «Ε.Τ.», πρωταγωνίστησε στο ομώνυμο φιλμ με θέμα ένα νεαρό κορίτσι που έχει τη δυνατότητα να ανάβε, κυριολεκτικά, φωτιές μόνο με τη σκέψη της.

Για το πρότζεκτ αυτό είχαμε γράψει πριν δυο χρόνια περίπου, όταν πρωτοανακοινώθηκε από τη Blumhouse, καθώς συνδέθηκε με τον Φατίχ Ακίν, μια επιλογή-έκπληξη για τη σκηνοθεσία που κίνησε την περιέργειά μας. Τελικά η ταινία έφυγε από τον Ακίν και θα την αναλάβει ο Κιθ Τόμας, σκηνοθέτης του πολύ αξιόλογου «The Vigil». Η εταιρία παραγωγής ανακοίνωσε τον Ζακ Έφρον για έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους (πιθανά αυτόν του πατέρα του κοριτσιού) και σύντομα αναμένεται να συμπληρωθεί το βασικό καστ. .

Το βιβλίο θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα του Κινγκ και η μεταφορά του 1984 δεν ενθουσίασε τους περισσότερους. Οι fans του συγγραφέα είχαν την ατυχία να δουν και μια αόμη διασκευή, για λογαριασμό της τηλεόρασης το 2002, το «Firestarter 2: Rekindled» το οποίο πέρασε πολύ γρήγορα στη λήθη.