Ο Ταραντίνο απαντά σε όσα τον κατηγορεί η Ούμα Θέρμαν για το «Kill Bill» - cinemagazine.gr
10:54
7/2

Ο Ταραντίνο απαντά σε όσα τον κατηγορεί η Ούμα Θέρμαν για το «Kill Bill»

Τα επεισοδιακά γυρίσματα της ταινίας περιγράφονται τώρα από τη σκοπιά του σκηνοθέτη, που μετανιώνει μεν για το ατύχημα με το αυτοκίνητο, αλλά δίνει άλλες εκδοχές σε 2 περιστατικά που ανέφερε η Θέρμαν.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η συνέντευξη της Ούμα Θέρμαν στους New York Times το προηγούμενο σαββατοκύριακο, ήταν λογικό να φέρει και την αναμενόμενη απάντηση από τον Κουέντιν Ταραντίνο, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, αν και η Θέρμαν το θεώρησε τελικά περισσότερο αμέλεια παρά ηθελημένο γεγονός. Σε συνδυασμό όμως με άλλες κατηγορίες της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Kill Bill», ο Ταραντίνο θέλησε να δώσει τη δική του πλευρά των γεγονότων, ολοκληρώνοντας μια αντιπαράθεση που δικαιολογεί το ότι η σχέση των δυο τους δεν ήταν ποτέ η ίδια μετά από αυτα - κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος.

Πριν τη σκηνή με το αυτοκίνητο, η Θέρμαν ανέφερε 2 άσχημες, κατά την ίδια, εμπειρίες που είχε στο γύρισμα, καθώς για χάρη συγκεκριμένης σκηνής ο Ταραντίνο την έφτυσε, ενώ αργότερα έσφιξε μια μεταλλική αλυσίδα με τόση δύναμη στο λαιμό της που κόντεψε να την πνίξει. Ο Ταραντίνο, μιλώντας στο Deadline, δεν αρνήθηκε τις 2 αυτές στιγμές αλλά εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έγιναν. Το φτύσιμο αφορούσε μια σκηνή κατά την οποία ο χαρακτήρας του Μάικλ Μάντσεν φτύνει τη Νύφη, με τον Ταραντίνο να λέει «αγαπώ τον Μάικλ, είναι πολύ καλός ηθοποιός αλλά δε τον εμπιστευόμουν σε αυτό. Η ιδέα μου ήταν να το κάνω εγώ, η κάμερα να είναι πάνω στην Ούμα και εγώ να μην φαίνομαι. Ως σκηνοθέτης, ήξερα πως ακριβώς ήθελα να γίνει, οπότε το πήρα πάνω μου, θα το έκανα εγώ γιατί ήξερα ακριβώς που ήθελα να στοχεύσω και αν δε το έκανα καλά και η Ούμα έλεγε πως δεν θέλει να το ξανακάνουμε, τουλάχιστον θα είχα εγώ την ευθύνη.»

Όσο για το πνίξιμο, ο Ταραντίνο έδωσε μια εντελώς διαφορετική περιγραφή της σκηνής. «Μιλάμε για τη σκηνή όπου η Γκόγκο (Τσιάκι Κουριγιάμα) τυλίγει την αλυσίδα της γύρω από το λαιμό της Νύφης και προσπαθεί να τη σκοτώσει. Σκέφτηκα να βάλουμε ένα κοντάρι πίσω από την Ούμα που δεν θα φαίνεται στην κάμερα, οπότε θα μπορούσε να μοιάζει αληθοφανές. Η Θέρμαν όμως πρότεινε να το κάνουμε κανονικά, λέγοντας πως αν δε σφιχτεί όντως η αλυσίδα γύρω από το λαιμό της, δεν πρόκειται να κοκκινίσει το πρόσωπό της, ούτε να βγουν δάκρυα από τα μάτια της. Οπότε ήταν εντελώς δική της ιδέα, εγώ απλά συμφώνησα.»

Τέλος για το περιβόητο ατύχημα με το αυτοκίνητο, ο Ταραντίνο το χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο σφάλμα της ζωής του και το θεωρεί ως βασική αιτία για το ότι χάλασε η καλή σχέση που είχε ως τότε με τη Θέρμαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε πρώτα αυτός το αυτοκίνητο, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη σκηνή που ήθελε να γυρίσει δε χρειαζόταν κάποιον stunt, και γνωρίζοντας πως η Θέρμαν έχει δίπλωμα οδήγησης (αν και δεν ήταν πολύ καλή οδηγός) θα ήταν κάτι απλό γι΄ αυτήν. Όσο για το ότι πήγε στο καμαρίνι της θεωρώντας αδιαπραγμάτευτο το αίτημά του (όπως είπε η Θέρμαν), ο ίδιος θεωρεί ότι απλά την έπεισε με τα επιχειρήματά του. Την ώρα του γυρίσματος (λίγο πριν τη δύση του ήλιου), ο Ταραντίνο δεν υπολόγισε πως πλέον ο ήλιος εμπόδιζε την ορατότητά της και σε συνδυασμό με μια αλλαγή στην διαδρομή που περιείχε πλέον 2 μικρές στροφές, ήρθε το ατύχημα. Δηλώνει ακόμη μετανοιωμένος γι΄αυτό και επιβεβαίωσε όσα είπε η Θέρμαν, ότι κυρίως οι Γουάινστιν ήταν αυτοί που αρνήθηκαν να της δώσουν το βίντεο από τη σκηνή, φοβούμενοι πιθανές μηνύσεις. 

Τέλος, ο Ταραντίνο είπε ότι περίμενε επικοινωνία από τους New York Times ώστε να πει όλα αυτά στο άρθρο που μίλησε η Θέρμαν, αλλά κανείς τελικά δεν επικοινώνησε μαζί του.