To 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος πλησιάζει! - νεα || cinemagazine.gr
12:03
15/3

To 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος πλησιάζει!

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει 2 με 10 Απριλίου 2024 για το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του με το κοινό, με πλούσιο πρόγραμμα και σε ακόμα περισσότερες πόλεις.

Το πρόγραμμα, με 45 μεγάλου μήκους ταινίες, και 11 μικρού μήκους ταινίες, παρουσιάζεται σε 6 ενότητες και δίνει στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει ταινίες σε αβάν πρεμιέρ, αποκλειστικές προβολές, συναντήσεις με συντελεστές και παράλληλες εκδηλώσεις.

Στη Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 στις 13:00 στο Auditorium Theo Angelopoulos του IFG, θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του 24ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο και στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ festivalfilmfrancophone.gr.

Οπτική ταυτότητα: Το φετινό εικαστικό για την αφίσα και τη συνολική οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ, υπογράφει το δημιουργικό γραφείο The Birthdays Design.

«Η ιδέα για την φετινή oπτική ταυτότητα του FFF24 εστιάζει ακριβώς στο νούμερο 24 και βάζει στο κέντρο της ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της διαδικασίας δημιουργίας των ταινιών. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αριθμό στην διαδικασία δημιουργίας, και συγκεκριμένα πρόκειται για την λειτουργία λήψης των καμερών. [...] Η οπτική γλώσσα του φετινού Γαλλόφωνου Κινηματογράφου χρησιμοποιεί την κινηματογραφική γλώσσα ως όχημα για την ανάδειξη της διαδικασίας δημιουργίας, τα 24 καρέ σε πρώτο πλάνο, που σημαίνουν την εξέλιξη μιας κίνησης εγκαθιδρύοντας έτσι μια χωρική σχέση στις επιφάνειες μας.» 

Εκτός από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Πάτρα και τα Χανιά, το φεστιβάλ ταξιδεύει φέτος και στην Καβάλα και την Καστοριά.