O Σπάικ Λι, η Τέσα Τόμσον και ο Πολ Μέσκαλ στηρίζουν τη δημοπρασία «Σινεμά για τη Γάζα» - νεα || cinemagazine.gr
14:13
9/4

O Σπάικ Λι, η Τέσα Τόμσον και ο Πολ Μέσκαλ στηρίζουν τη δημοπρασία «Σινεμά για τη Γάζα»

Είτε με προσωπικά αντικείμενα, είτε με υπηρεσίες - πχ. ένα zoom meeting- οι καλλιτέχνες συνδράμουν την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους δοκιμαζόμενους Παλαιστίνιους. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Στο Χόλιγουντ κάνουν μια δημοπρασία με στόχο να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα και αρκετοί καλλιτέχνες έχουν ήδη ανακοινώσει τη συνεισφορά τους. Ο Σπάικ Λι θα δώσει ένα υπογεγραμμένο πόστερ του «Malcolm X», ενώ ο Πολ Μέσκαλ ένα υπογεγραμμένο πόστερ του «Aftersun». Η Τέσα Τόμσον προσφέρεται να πιεί μια μπύρα με τον πλειοδότη στο Ζοομ , ενώ η σκηνοθέτις του «Shiva Baby» Έμα Σέλιγκμαν τσάι.  Η Άγιο Εντέμπιρι εκτός από κλήση στο Zoom προσφέρει μια λίστα με τα αγαπημένα της μέρη για φαγητό, αλλά και ρόλο κομπάρσου στην επόμενη ταινία της.

Ωστόσο η συνδρομή της Άνι Λένοξ είναι εκείνη που προηγείται στις προσφορές μέχρι στιγμής. Η Λένοξ έδωσε για χάρη της δημοπρασίας χειρόγραφο με τους στίχους του «Sweet Dreams». Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι προσφορές έχουν αγγίξει τα 77 χιλιάδες δολάρια. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Τζόναθαν Γκλέιζερ με υπογεγραμμένα πόστερ του «Ζone of Interest» και του «Under the Skin». Άλλα ονόματα που συμμετέχουν είναι ο Κεν Λόουτς, η Ρεμπέκα Χολ, η Τίλντα Σουίντον και ο Μάικ Λι.