Tζον Γουότερς: Ο Πάπας του κακού γούστου επιστρέφει με Όμπρεϊ Πλάζα και «Liarmouth» - νεα || cinemagazine.gr
7:54
9/4

Tζον Γουότερς: Ο Πάπας του κακού γούστου επιστρέφει με Όμπρεϊ Πλάζα και «Liarmouth»

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, ο άνθρωπος που έκανε το trash τέχνη - και το αντίστροφο - επιστρέφει πίσω από τις κάμερες για να μεταφερει στον κινηματογράφο το βιβλίο του με τίτλο «Liarmouth: A Feel-Bad Romance».

Από τον Γιάννη Βασιλείου

20 χρόνια έχει να κάνει ταινία ο Τζον Γουότερς, από το «Diry Shame» του 2004 συγκεκριμένα, κι αυτό για τους πολυάριθμους οπαδούς του είναι... dirty shame, που λέμε και στο χωριό μου. Στο μεταξύ, βέβαια, υπήρξε ιδιαίτερα ενεργός, με δραστηριότητες που κυμαίνονται από το stand-up show «This Filty World», που ήρθε και στη χώρα μας και έμεινε αξέχαστο σε όσους το παρακολούθησαν, μέχρι την καθιερωμένη top-10 λίστα του με τα καλύτερα της χρονιάς, συνεπώς ο Γουότερς παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια στο επίκεντρο του σινεφίλ ενδιαφέροντος. Ωστόσο, μια νέα ταινία με την υπογραφή του  ισοδυναμεί με κινηματογραφικό γεγονός.

Ο Γουότερς, λοιπόν, πρόκειται να υπογράψει την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του «Liarmouth: A Feel-Bad Romance». Η  σύνοψη του βιβλίου το περιγράφει σαν μια «σπαραριστά βρώμικη ιστορία σεξ, εγκλήματος και δυσλειτουργικής οικογένειας». Ο κεντρικός χαρακτήρας είναι μια απατεώνισσα και μετρ των μεταμφιέσεων, την οποία «μισούν παιδιά και σκυλιά και η οικογένειά της θέλει νεκρή». Βούτυρο στο ψωμί του Γουότερς, ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος για την επιστροφή του πίσω από τις κάμερες.«Το Liarmouth είναι το πιο παλαβό πράγμα που έχω γράψει εδώ και καιρό» ανέφερε ο Γουότερς, «οπότε ίσως ήταν ταιριαστό το γεγονός ότι βιβλίο μου ήταν τόσο σοκαριστικό ώστε να προκαλέσει επανεκκίνηση της κινηματογραφικής μου καριέρας. Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο σινεμά, εύχομαι να μπορέσω να μοιράσω παρανοϊκή χαρά στους περιπετειώδεις σινεφίλ όλου του κόσμου.»

Η Όμπρεϊ Πλάζα (που αναμένουμε φέτος και στο «Megalopolis») αποτελεί την ιδανική επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όπως εκμυστηρεύτηκε η ίδια, το 2022 είχε στείλει email στον Waters αμέσως μετά την ανακοίνωση της κινηματογραφικής διασκευής του «Liarmouth» παρακαλώντας τον για ακρόαση. «Οφείλεις να με αφήσεις να κάνω οντισιόν για σένα. Μοιάζω ακόμη και με το κορίτσι στο εξώφυλλο του βιβλίου», είχε γράψει η Πλάζα. Τελικά το σύμπαν «συνωμότησε» και μένει να συγκεντρωθεί το ποσό του μπάτζετ για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

 

Μια χαρά τις βρίσκουμε τις εξαγγελίες, ας ελπίσουμε μόνο τα σκηνοθετικά του καθήκοντα να μην μας τον στερήσουν από τα σινεφιλικά  - καθόλου δεν θα μας άρεσε να μην έχουμε top-10 Γουότερς φέτος, μαζί με τα σύντομα, καίρια και αιχμηρά σχόλια που συνοδεύουν κάθε επιλογή.