Ο Πίτερ Τζάκσον αποκατέστησε ψηφιακά το «Let it Be» και μας το παρουσιάζει - νεα || cinemagazine.gr
15:54
17/4

Ο Πίτερ Τζάκσον αποκατέστησε ψηφιακά το «Let it Be» και μας το παρουσιάζει

Μια ταινία που επί δεκαετίες μπορούσες να βρεις μόνο σε κόπιες της κακιάς ώρας, γίνεται επιτέλους διαθέσιμη  στην αποκατεστημένη μορφή της μέσω του Disney+.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Μετά τη Μέση Γη και τον Τόλκιν, ο Πίτερ Τζάκσον έχει αναλάβει χρέη θεματοφύλακα της φιλμικής κληρονομίας των Beatles – απορείς που δεν του ανατέθηκε η προσεχής biopic τετραλογία, ίσως φοβήθηκαν ότι θα του πάρει τέσσερα χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσει η πρώτη ταινία στις αίθουσες, τόσο εξονυχιστικά που θα τη δούλευε. Καθώς ετοίμαζε το τιτάνιας διάρκειας και ανυπολόγιστης αξίας «Get Back», ο Πίτερ Τζάκσον ανέλαβε την ψηφιακή αποκατάσταση και του «Let it Be» στο σύνολό του, εκτεταμένο υλικό από το οποίο χρησιμοποίησε και κατά την εκπόνηση της ως άνω σειράς.

Το «Let it Be», όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε VHS της προκοπής, ούτε σε DVD και Blu-ray, ούτε και στο streaming μέχρι σήμερα. Τον Μάιο θα αποκατασταθεί η αδικία αυτή και ένα ευρύτερο κοινό – γιατί οι φανατικοί μπιτλικοί έχουν βρει τον τρόπο να το δουν – θα μπορέσει να απολαύσει το ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε μετά τη διάλυση του συγκροτήματος. Μόνο να φανταστείς μπορείς, πόσο συγκινητικές μπορεί να ήταν εκείνες οι προβολές το 1970 για χιλιάδες φαν των Beatles.

Το «Let it Be» θα είναι διαθέσιμο στο Disney+ από 8 Μαϊου.