Το Netflix απέρριψε animation με την υπογραφή του Ντέιβιντ Λιντς - νεα || cinemagazine.gr
13:15
9/4

Το Netflix απέρριψε animation με την υπογραφή του Ντέιβιντ Λιντς

Η πλατφόρμα που έχει πετάξει τσουβάλια από χρήματα σε ανυπόληπτες υπογραφές, αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει τη μεγάλη επιστροφή του Ντέιβιντ Λιντς στο σινεμά.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Σας έχει λείψει ο Ντέιβιντ Λιντς; Εμάς να δείτε. Και ο ίδιος φαίνεται να θέλει να επανέλθει στα κινηματογραφικά πράγματα. Επικοινώνησε λοιπόν με το Netflix για την χρηματοδότηση μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων (!) με την υπογραφή του και τίτλο «Snootworld». Και το Netflix, η πλατφόρμα που έχει πετάξει τσουβάλια χρήματος σε ανυπόληπτα πρότζεκτ από τυχάρπαστους νέους δημιουργούς, είπε όχι – εντάξει, για να είμαστε δίκαιοι, ίσως να είπε όχι ακριβώς για αυτό τον λόγο, το παράκαναν επί χρόνια. Φαίνεται ότι ακόμα και στον καιρό του streaming, το πατροπαράδοτο αξίωμα της βιομηχανίας «αξίζεις όσο η τελευταία σου ταινία» ισχύει. Αλλιώς δεν εξηγείται ότι ο Τζον Γουότερς παλεύει να βρει χρηματοδότηση εδώ και μια διετία για το «Liarmouth» του – πόσο ακριβό μπορεί να είναι δηλαδή;- ή ότι ο Κόπολα να αδυνατεί να βρει στούντιο για τη διανομή του «Megalopolis», όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Hollywood Reporter – από το συγκεκριμένο έντυπο, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από την στάση που κρατά προς την ταινία και το εγχείρημα.

Σύμφωνα με τον Λιντς, το «Snootwort», το οποίο ο κατεξοχήν σκηνοθέτης του υποσυνείδητου συνυπέγραψε με την Κάρολιν Τόμσον (της φήμης του «Χριστουγεννιάτικου Εφιάλτη»), είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι. Ο Λιντς πίστευε ότι πλασάροντα ένα παραδοσιακό παραμύθι, είχε ελπίδες να εξεύρει χρηματοδότηση, καθώς θα φαινόταν πιο mainstream. Όπως αναφέρει, συνειδητοποίησε ότι σήμερα προτιμώνται animation με επιφανειακά αστεία και δεν υπάρχει χώρος για παραμύθια. Άδικο δεν έχει, φρόντισε η Ilumination για αυτό.

Ας ελπίσουμε τελικά να αγοράσει το σχέδιο του κάποιο άλλο στούντιο ή πλατφόρμα, θέλουμε πολύ να το δούμε. Και, γενικότερα, θέλουμε να δούμε κάτι δικό του. Είπαμε, μας έχει λείψει.