Τρέιλερ: O Mπιλ Σκάρσγκαρντ είναι το «Κοράκι» - νεα || cinemagazine.gr
7:59
15/3

Τρέιλερ: O Mπιλ Σκάρσγκαρντ είναι το «Κοράκι»

Αν και το εντελώς διαφορετικό look του Μπιλ Σκάρσγκαρντ από εκείνο του προκατόχου του Μπράντον Λι ξένισε τους φαν, το τρέιλερ μοιάζει να τους συσπειρώνει.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου

Ολημερίς το γύριζαν, το βράδυ εγκρεμιζόταν. Όσοι παρακολουθούμε την κινηματογραφική επικαιρότητα, είτε από επαγγελματικό, είτε από προσωπικό βίτσιο, είχαμε  κουραστεί να διαβάζουμε εδώ και δυο δεκαετίες για το remake του «Κορακιού» του Άλεξ Πρόγιας, ταινίας κομιξάδικης εικονογραφίας και post-punk ιδιοσυγκρασίας, που έμελλε να αποτελέσει κύκνειο άσμα του πρωταγωνιστή Μπράντον Λι, λόγω ενός τραγικού ατυχήματος στα γυρίσματα. Ακόμα κι όταν ακούσαμε ότι η Sony μετέφερε την πρεμιέρα της ταινίας τον προσεχή Ιούνιο, μέχρι να δούμε φωτογραφίες, ήμασταν επιφυλακτικοί για την ύπαρξη της ταινίας.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες και πειστήκαμε κι εμείς οι άπιστοι Θωμάδες. Τώρα που κυκλοφόρησε και το τρέιλερ, είμαστε βέβαιοι. Το νέο Κοράκι φέρει τη μορφή του Μπιλ Σκάρσκγαρντ, της γνωστής, σκανδιναβικής οικογενείας ηθοποιών, ο οποίος μετά τον Pennywise του «Αυτού», θα προσθέσει στο βιογραφικό του την ενσάρκωση ακόμα μιας αγαπητής φιγούρας της ποπ κουλτούρας. Την σκηνοθεσία αυτής της  αναβίωσης του project υπογράφει ο Ρούπερτ Σάντερς, ο οποίος δεν έκανε και τόσο άσχημη δουλειά αναπλάθοντας τον cyberpunk διάκοσμο του «Ghost in the Shell» για τις ανάγκες μιας live-action εκδοχής του. Το σενάριο, υπογράφει, μεταξύ άλλων, ο Ζακ Μπέιλιν, ο οποίος μετά τη δουλειά του στη «Μέθοδο των Γουίλιαμς» και την οσκαρική υποψηφιότητά του στην κατηγορία του Πρωτότυπου Σεναρίου, έχει γίνει περιζήτητος. Εκείνο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, είναι αν το soundtrack θα περιέχει και νέο τραγούδι από τον Ρόμπερτ Σμιθ -  θυμίζουμε ότι το «Burn» των Cure γράφτηκε για την ταινία του Άλεξ Πρόγιας. 

Το «Κοράκι» έρχεται στις αίθουσες στις 6 Ιουνίου. Δείτε το πρώτο τρέιλερ. Ό,τι του λείπει σε στιλιζάρισμα, πάντα σε σχέση με την ταινία του Πρόγιας, φαίνεται να το αναπληρώνει με σφαξίδι.