Δεσμοί Αίματος - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Δεσμοί Αίματος

La Misma Sangre

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ:ΗΠΑ/Αργεντινή
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιγκέλ Κόαν
    ΣΕΝΑΡΙΟ:Άνα Κόαν, Μιγκέλ Κόαν
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ:Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ντολόρες Φόνζι, Παουλίνα Γκαρσία, Λουίς Νιέκο
    ΜΟΥΣΙΚΗ:Λούκα Ντ' Αλμπέρτο
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 113'
    ΔΙΑΝΟΜΗ:Tanweer
    Δεσμοί Αίματος

Ένα δυστύχημα οδηγεί σε υποψίες για τον τρόπο με τον οποίο έγινε, σε ένα φλύαρο οικογενειακό δράμα που αποτινάσσει από νωρίς το μυστήριο και επικεντρώνεται στην οικονομική και ηθική κατάρρευση του πρωταγωνιστή του. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Οι γνωστοί και στη χώρα μας Όσκαρ Μαρτίνεζ («Ο Επιφανής Πολίτης») και Παουλίνα Γκαρσία («Gloria») υποδύονται ένα ζευγάρι που καλεί τις 2 κόρες του με τους συντρόφους τους για ένα όμορφο οικογενειακό τραπέζι. Ο ένας γαμπρός βλέπει τυχαία το ζευγάρι να μαλώνει έντονα στην κουζίνα. Το ίδιο βράδυ η μητέρα πεθαίνει σε ένα φρικτό ατύχημα. 

Το μυστήριο που προκύπτει αποτελεί τη βάση της αφήγησης για το πρώτο κομμάτι του φιλμ, μια ερασιτεχνική έρευνα του γαμπρου για το τί μπορεί να έχει συμβεί, αλλά και μια πρώτη εμφύτευση στο μυαλό της συζύγου του πως ο πατέρας της μπορεί να έχει μια διαφορετική εικόνα από το ιδανικό που έχει μέσα της. Το μυστήριο αφήνεται στην άκρη, με τον σκηνοθέτη Μιγκέλ Κόαν να ξαναδείχνει τα γεγονότα από τη μεριά του πατέρα, κάτι που ξεδιαλύνει αρχικά την κατάσταση και μετατρέπει την ταινία σε ένα ενδοοικογενειακό δράμα. Ο Κόαν κάνει πολλές προσπάθειες, από το παρελθόν του πατέρα και τη διαλυμένη σχέση με τη σύζυγό του, να επεκτείνει την ιστορία του προς την αρχαία τραγωδία, χωρίς όμως το υλικό του να επιτρέπει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως αφήνει τους ήρωές του να ξετυλίγουν ιστορίες από το παρελθόν δημιουργώντας μια αλυσίδα γεγονότων που επαναλαμβάνονται, ξεχνά εντελώς το σασπένς στο μοντάζ, και φλυαρεί ως το τέλος. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Δεσμοί Αίματος
  • Δεσμοί Αίματος