Έντμοντ: Ένας Απρόβλεπτος Συγγραφέας - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Έντμοντ: Ένας Απρόβλεπτος Συγγραφέας

Edmond

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2018
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαλλία, Βέλγιο
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλέξις Μίκαλικ
    ΣΕΝΑΡΙΟ:Αλέξις Μίκαλικ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ:Τομά Σολιβερές, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ματίλντ Σενιέ
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Τζιοβάνι Φιόρε Κολτελάτσι
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Ρομέν Τρουγιέ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110'
    ΔΙΑΝΟΜΗ:Odeon
    Έντμοντ: Ένας Απρόβλεπτος Συγγραφέας

Η επιρροή της πραγματικής ζωής στην καλλιτεχνική δημιουργία, στο πρότυπο του «Ερωτευμένου Σέξπιρ», με υλικά που φτιάχνουν μια καλοκουρδισμένη κομεντί αν και είναι εμφανές πως έχουν επαναχρησιμοποιηθεί.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τρία χρόνια μετά το θεατρικό που ανέβασε ο πολυπράγμων Αλέξις Μίσαλικ, με θέμα την πηγή έμπνευσης του Εντμόντ Ροστάν για τη συγγραφή του διάσημου έργου του «Σιρανό ντε Μπερζεράκ», μεταφέρει την ίδια ιστορία στη μεγάλη οθόνη. Η κινηματογραφική μεταφορά του έργου παρουσιάζει ένα Παρίσι στα τέλη του 19ου αιώνα γεμάτο κλισέ που χαρακτηρίζουν την εποχή, όμως κεντρίζει το ενδιαφέρον από τις αναφορές που εμπνέουν τελικά τον Ροστάν.

Ξεκινώντας από το ίδιο το σινεμά, με μια επίσκεψη στο «θαύμα» των αδερφών Λιμιέρ, τις χρονικές πιέσεις, τις οικογενειακές υποχρεώσεις και τελικά τον ίδιο τον έρωτα ο χαρακτήρας του Ροστάν κάνει έναν ψυχολογικό αγώνα δρόμου για τη συγγραφή του έργου που θα σώσει την καριέρα του. Το χρονικό της συγγραφής γίνεται με μια στρωτή αφήγηση από τον Μίσαλικ και θυμίζει αντίστοιχα φιλμ με θέμα τη δημιουργία (το «Ερωτευμένος Σέξπιρ» είναι το πιο προφανές), διατηρώντας ένα κωμικό ύφος με σκοπό να αποδώσει τα σέβη του στον δημιουργό και παράλληλα να διακωμωδήσει όσο γίνεται τη σχέση τέχνης και ζωής, κάτι που λειτουργεί ευεργετικά για μια πλοκή της οποίας τους μηχανισμούς και την εξέλιξη ήδη γνωρίζουμε. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Έντμοντ: Ένας Απρόβλεπτος Συγγραφέας
  • Έντμοντ: Ένας Απρόβλεπτος Συγγραφέας