Το ελληνικό σινεμά στο Βερολίνο: Ελίνα Ψύκου - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
14:36
11/2

Το ελληνικό σινεμά στο Βερολίνο: Ελίνα Ψύκου

Η «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου κάνει σήμερα την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φόρουμ του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Το cinemagazine.gr βρέθηκε με την σκηνοθέτιδα και μίλησε μαζί της για την ταινία και τη σημασία της συμμετοχής σε ένα τόσο μεγάλο φεστιβάλ.

Από τον Ρωμανό Αργυρόπουλο - Ιωάννου

Έχοντας ήδη κερδίσει το πρώτο βραβείο στο τμήμα Work in Progress του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, η «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», η πρώτη μεγάλου μήκους της Ελίνας Ψύκου κάνει σήμερα την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φόρουμ του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Χρήστος Στέργιογλου, σε ένα αφοπλιστικό one man show, περιστρέφεται γύρω από έναν παρηκμασμένο δημοσιογράφο, ο οποίος σκηνοθετεί την απαγωγή του για να δημιουργήσει ντόρο γύρω από το όνομα του, και περνάει τον χρόνο του μόνος του σε ένα κλειστό ξενοδοχείο.

Το cinemagazine.gr βρέθηκε με την σκηνοθέτιδα λίγες μέρες πριν φύγει για το Βερολίνο και μίλησε μαζί της για την ταινία και τη σημασία της συμμετοχής σε ένα τόσο μεγάλο φεστιβάλ. Δείτε στο βίντεο τι μας είπε.

Το 63ο φεστιβάλ Βερολίνου, στο οποίο συμμετέχουν ακόμη τρεις ελληνικές ταινίες, πραγματοποιείται από τις 7 ως τις 17 Φεβρουαρίου.

Loading the player ...
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Το ελληνικό σινεμά στο Βερολίνο: Ελίνα Ψύκου
  • Ο Χρήστος Στέργιογλου στην «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά»
  • Το ελληνικό σινεμά στο Βερολίνο: Ελίνα Ψύκου