ΚΑΝΝΕΣ 2011 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοκ για τη φωτογραφία της Lady D

2011-05-11 12:15:59

Σοκ για τη φωτογραφία της Lady D




Μια σοκαριστική φωτογραφία που απεικονίζει την πριγκίπισσα Νταϊάνα τη στιγμή που πεθαίνει, η οποία είχε τραβηχτεί από έναν παπαράτσι, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά δημοσίως σε ντοκιμαντέρ στις Κάννες, με θέμα το θανατηφόρο ατύχημα.


Μια σοκαριστική φωτογραφία που απεικονίζει την πριγκίπισσα Νταϊάνα τη στιγμή που πεθαίνει, η οποία είχε τραβηχτεί από έναν παπαράτσι, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά δημοσίως σε ντοκιμαντέρ στις Κάννες, με θέμα το θανατηφόρο ατύχημα. Το ντοκιμαντέρ «Unlawful Killing», που έχει δημιουργήσει ο κωμικός και σκηνοθέτης και κειμενογράφος του "Guardian", Κιθ Αλεν, πατέρας της μουσικού Λίλι Αλεν, με τη (χρηματική) βοήθεια του μεγιστάνα Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα, όχι σε κάποιο από τα επίσημα τμήματα, αλλά στην αγορά του φεστιβάλ.

Η θλιβερή εικόνα, όπου φαίνονται ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά και τα μαλλιά της Νταϊάνα, θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο, αλλά όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς Βρετανοί δικηγόροι έχουν κόψει το ντοκιμαντέρ σε ... 87 σημεία, προκειμένου να προβληθεί στη χώρα και υπό αυτές τις συνθήκες ο σκηνοθέτης αποφάσισε να παρκάμψει τους διανομείς στην πατρίδα του. Σύμφωνα με πληροφορίες βρετανικών εφημερίδων η ταινία περιλαμβάνει ηχητικά ντοκουμέντα με τη Νταϊάνα να αναφέρει ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο.

Στο μεταξύ, το αγγλικό παλάτι και φίλοι της πριγκίπισσας έχουν εξοργιστεί με τη φωτογραφία, που αναστάτωσε το Μπάκινγκχαμ λίγες μόλις ημέρες μετά τον περίλαμπρο γάμο του γιου της αδικοχαμένης Lady D, πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον. Αλλά δε μοιάζει τυχαίος και ο προγραμματισμός της προβολής του ντοκιμαντέρ φέτος, που αν η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν ακόμα ζωντανή θα γιόρταζε τα πεντηκοστά της γενέθλια.

Η επιλογή του Αλ Φαγέντ να φέρει το ντοκιμαντέρ στην αγορά των Καννών, στο πιο προβεβλημένο δηλαδή από τα media ευρωπαικό φεστιβάλ, δείχνει την πρόθεσή του να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στη Βρετανία, αφού η ταινία προσπαθεί να δώσει απαντησεις στο τραγικό συμβάν που χαρακτηρίστηκε απο τις αρχές ως "παράνομη ανθρωποκτονία από αμελή οδήγηση", αλλά που ο Άλεν και ο Αιγύπτιος μεγιστάνας παρουσιάζουν ως καλοστημένη επίθεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και του παλατιού που συγκαλύφθηκε από την τότε κυβέρνηση Μπλερ.

Όπως δήλωσε ο Άλεν, ο πατέρας του Ντόντι είχε από το 2004 συζητήσει μαζί του την προοπτική της δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ γύρω από το τροχαίο που συγκλόνισε τον κόσμο το 1998 και βύθισε στο πένθος τη Βρετανία, αφού η Νταϊάνα ήταν εξαιρετικά λαοφιλής. Ο ίδιος δούλεψε επάνω στο υλικό των ανακρίσεων, "ανακρίνοντας" ουσιστικά με τη σειρά του τον τρόπο με τον οποίο αυτές διεξήχθησαν.

Το αν ο Αλ Φαγέντ ενεργοποίησε μια κινούμενη βόμβα πάνω από το παλάτι -πριν ακόμα κοπάσουν τα πανηγύρια από τον πρόσφατο πριγκιπικό γάμο- ή αν τελικά η ταινία θα περάσει ως ακόμα μια θεωρία συνωμοσίας δε θα αργήσει να φανεί. Πάντως οι Κάννες είναι έτοιμες να υποδεχθούν όχι μόνο τον Αιγύπτιο "Κροίσο" που θα βρεθεί στην Κρουαζέτ, αλλά και τις αμφιλεγόμενες "απαντήσεις" της ταινίας.  Α.Ν

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ