ΚΑΝΝΕΣ 2012 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

The Master: Τρέιλερ Σαϊεντολογίας

2012-05-22 11:11:08

The Master: Τρέιλερ Σαϊεντολογίας




Ο Γιοακίν Φίνιξ δε θυμάται κανένα επεισόδιο. Πάντως μην ψάχνετε τον Τομ Κρουζ


Ένα teaser του «The Master» του Πολ Τόμας Άντερσον κυκλοφόρησε, μετά από μια πρώτη ματιά στον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν ως θρησκευτικό ηγέτη στις πρώτες φωτογραφίες, αν και στο σχεδόν ενάμιση λεπτού τρέιλερ δεν τον βλέπουμε καθόλου. Τα πρώτα πλάνα δείχνουν το Γιοακιν Φίνιξ, το χαρακτήρα που στο φιλμ θα ασπαστεί τα κηρύγματα του «master» Λ. Ρον Χάμπαρντ (Χόφμαν), να ανακρίνεται από τις αρχές (;) ή σε άλλη εκδοχή να περνάει από κάποιο τεστ προσωπικότητας, και μας ξύπνησαν μνήμες «There Will Be Blood»: καλλιτεχνική φωτογραφία, ένταση ερμηνείας, σχεδόν ενοχλητικές λεπτομέρειες στην έκφραση και η μουσική του Τζόνι Γκρίνγουντ να τρυπάει τα αυτιά και μετά το τέλος του κλιπ είναι τα πρώτα δείγματα μιας από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς που δεν πρόλαβε να «συγυριστεί» για να προβληθεί στο Φεστιβάλ, αλλά μετά από 5 χρόνια σιγής του σκηνοθέτη αισθανόμαστε ότι είναι καλύτερο το ότι η Weinstein δε βιάστηκε να τη ρίξει στο διαγωνιστικό.

Οι μόνο θετικές αντιδράσεις από όσους παραβρέθηκαν στο πριβέ screening ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών για μια ιστορία που θα εκτυλιχθεί μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με φόντο μια Αμερική που διψά για νέα ταυτότητα και νέες αξίες και τα βρίσκει σε νέα θρησκευτικά παρακλάδια όπως η Σαϊεντολογία που σήμερα είναι κάτι παραπάνω από μία σέκτα, αφού έχει προσελκύσει στους κόλπους της διασήμους και ισχυρούς.

Η ταινία δεν έχει δηλώσει επισήμως ότι καταπιάνεται με τη Σαϊεντολογία, αλλά οι αναλογίες – από τη χρονική συγκυρία μέχρι το look του Χόφμαν που παραλληλίζεται με αυτό του ιδρυτή της- υπαινίσσονται τίποτα λιγότερο από την αληθινή ιστορία. Ο Φίνιξ συμπρωταγωνιστεί ως περιπλανώμενος μικροαπατεώνας που προσχωρεί στην αίρεση και γίνεται το δεξί χέρι του χαρισματικού Χάμπαρντ, ενός μυστηριώδους άνδρα με επώδυνες εμπειρίες από τον πόλεμο, που αναδεικνύεται σε θρησκευτικό ηγέτη με χιλιάδες ακολούθους.

Έιμι Άνταμς, Τζέσι Πλέμονς και Λόρα Ντερν βρίσκονται στο καστ και τον προσεχή Οκτώβρη η ταινία θα ξεκινήσει την (οσκαρική χωρίς αμφιβολία) πορεία της.  A.N

Loading the player ...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 27 Μαΐου

19.15  ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

20.00 / 23.00 THÉRÈSE DESQUEYROUX (Claude Miller)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ