ΚΑΝΝΕΣ 2013 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Βλέπω... Όσκαρ, πολλά Όσκαρ»

2013-05-20 18:46:27

«Βλέπω... Όσκαρ, πολλά Όσκαρ»




Γνωρίστε το νέο εργαλείο διαχείρισης κρίσεων στο Χόλιγουντ: τα μέντιουμ!

Εάν θέλετε να μάθετε τα πιο καυτά κουτσομπολιά για τη βιομηχανία του θεάματος, δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε προς την Κρουαζέτ, την περίοδο του Φεστιβάλ Καννών. Ξεκατινιάσματα αστέρων, κρυφές οικονομικές συμφωνίες αλλά και επαγγελματικά μυστικά βρίσκουν τον δρόμο τους για τον φακό των παπαράτσι ή τις σελίδες των εφημερίδων.

Μετά την «αποκάλυψη» λοιπόν της ύπαρξης διαχρονικού κυκλώματος call girl πολυτελείας, έρχεται η επιβεβαίωση για την τελευταία κουλή μόδα της σόου-μπιζ: τα μέντιουμ, ή αλλιώς «διασθητικούς στρατηγικούς αναλυτές». Σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό Hollywood Reporter, τα psychics έχουν πλέον γίνει απαραίτητα εργαλεία στη διαχείριση κινηματογραφικών κρίσεων. Γιατί είναι πιο δημοφιλή στις κρίσεις; Μα επειδή κανείς δεν πάει σε μέντιουμ όταν είναι ευτυχισμένος.

Στις ανακοινώσεις του για το 2013, όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα MediumThomas.com, ο Τόμας Τζον προέβλεπε μεταξύ άλλων πως μία γυναίκα με λευκό φόρεμα θα πέσει ανεβαίνοντας τα σκαλιά, την εκλογή νέου Πάπα και μια τρομοκρατική επίθεση μικρής εμβέλειας μέσα στον Απρίλιο. Το νεαρότερο μέντιουμ του Χόλιγουντ, στα 28 του, είναι και το πιο περιζήτητο - χρεώνει 200 δολάρια την ώρα ενώ συχνά ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη, που βρίσκεται η βάση του, μέχρι το Λος Άντζελες. «Έχω πάει σε πολλά μέντιουμ», δηλώνει η ηθοποιός Τζένι ΜακΚάρθι, «αλλά ο Τόμας είναι μακράν ο πιο αξιόπιστος. Πέφτει πάντα μέσα!».

Η κρίση φαίνεται πως έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα των executives αφού έρευνα μεταξύ των «επαγγελματιών» του χώρου αποκαλύπτει πως πλέον οι ερωτήσεις και ανησυχίες των πελατών επικεντρώνονται σε συμφωνίες, δικηγόρους ή ακόμη και στρατηγικές επιλογές! Η 82χρονη Ντολόρες Καρντελούτσι, που υπερηφανεύεται πως έχει συμβουλεύσει τους Πόλα Άμπντουλ, Μπραντ Πιτ και Αβρίλ Λαβίν, δηλώνει «μπίζνες μέντιουμ». Η Κολέτ Μπάρον-Ριντ, το πιο ακριβοπληρωμένο μέντιουμ με 400 δολάρια το μισάωρο, αυτοδιαφημίζεται ως «εμψυχωτής, στρατηγικός αναλυτής και μέντιουμ». Οι πελάτες της περιλαμβάνουν τον Ρον Χάουαρντ και την κόρη του, Μπράις Ντάλας, ενώ έχει λίστα αναμονής που φτάνει μέχρι και τα τρία χρόνια.

Απ’ ό,τι φαίνεται, με αρκετά λεφτά και πολλή καλή διάθεση, κανείς είναι διατεθειμένος να πιστέψει οτιδήποτε, αρκεί να μη χρειάζεται να πάρει μόνος του μια δύσκολη απόφαση. Μέχρι πότε; Αυτό μάλλον δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Εξάλλου τα μέντιουμ κατατάσσονται στα αρχαιότερα επαγγέλματα του κόσμου.

Οι πέντε προβλέψεις του Τόμας Τζον για το 2013:

1. Υποψήφιες για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας οι: «Inside Llewyn Davis», «August: Osage County», «The Monuments Men», «Labor Day», «The Wolf of Wall Street».

2. Ta 65α Emmy θα βραβεύσουν το «Mad Men» για την Καλύτερη Δραματική Σειρά, την Κλερ Ντέινς για Καλύτερη Ηθοποιό και τον Άαρον Πολ («Breaking Bad») ως Καλύτερο Β’ Ρόλο.

3. Η Nickelodeon θα συνεχίσει την πτωτική της πορεία και σε 2-3 χρόνια θα σταματήσει να υπάρχει.

4. Ο Μάικλ Μπέι θα έχει μπελάδες με κάποια διάσημη ηθοποιό για ζητήματα κάστινγκ.

5. Ο Μπρετ Ράτνερ θα έχει οικονομικές απώλειες ενώ θα κάνει σχέση με μια πολύ νεαρή καστανή κοπέλα, που θα σχετίζεται με το μόντελινγκ.

(Ξέρω, ξέρω - αυτές τις προβλέψεις μπορούμε να τις κάνουμε και χωρίς να είμαστε μέντιουμ. Σωστά;)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ