ΚΑΝΝΕΣ 2013 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους πάει Κάννες με ελληνική σημαία

2013-04-26 18:43:13

Η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους πάει Κάννες με ελληνική σημαία




Το «Only Lovers Left Alive» προστέθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών και φέρνει ελληνικό χρώμα στη διοργάνωση αφού ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος της Faliro House είναι ένας από τους παραγωγούς


Από τη Χριστίνα Λιάπη

Το «Only Lovers Left Alive», η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους με πρωταγωνιστές την Τίλντα Σουίντον και τον Τομ Χίντλστον, ήταν μια από τις ηχηρές απουσίες όταν το Φεστιβάλ Καννών ανακοίνωσε το μεγαλύτερο μέρος των προβολών του την προηγούμενη εβδομάδα. Ευτυχώς αυτό σήμερα διορθώθηκε: η ταινία θα προβληθεί τελικά στο φεστιβάλ και μάλιστα στο διαγωνιστικό τμήμα, που σημαίνει ότι μπορεί να θεωρείται πλέον και φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα.

Είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο για την Ελλάδα: ένας από τους παραγωγούς της ταινίας είναι ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος της Faliro House, ο οποίος είναι ο παραγωγός του «Πριν τα Μεσάνυχτα» και μετά από αυτό αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο δραστήριους παραγωγούς του ανεξάρτητου σινεμά. Μαθαίνουμε επίσης ότι έχει στα σκαριά πολλά τέτοια πρότζεκτ, που ελπίζουμε να συνεχίζουν να βάζουν την Ελλάδα στον κινηματογραφικό χάρτη. Είναι επίσης μια είδους επιστροφή για την ταινία στις Κάννες, αφού οι συντελεστές της είχαν αναζητήσει χρηματοδότηση στο περσινό φεστιβάλ, και η έκτη φορά που ο Τζάρμους επισκέπτεται το φεστιβάλ.

Όπως έχουμε ήδη γράψει, πρωταγωνιστής του «Only Lovers Left Alive» είναι ο Άνταμ (Τομ Χίντλστον), ένας μυστηριώδης αντεργκράουντ μουσικός που έχει ζήσει για αιώνες και βυθίζεται στην κατάθλιψη βλέποντας την ατελείωτη σκληρότητα και τον πόνο που βιώνει η ανθρωπότητα γύρω του. Για να βγει από αυτόν τον φαύλο κύκλο, επανασυνδέεται με την ερωμένη του, Ιβ (Τίλντα Σουίντον), αλλά η ελπίδα του για λίγη ηρεμία ανατρέπεται εξατιτίας της μικρότερης αδερφής της (Μία Βασικόφσκα).

Πέρα από την ταινία του Τζάρμους, εκτός διαγωνιστικού θα προβληθεί το «Le Dernier des Injustes» του Κλοντ Λάνζμαν, ενώ στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα προστέθηκαν τα «My Sweet Pepperland» του Χινερ Σαλεμ, το «Tore Tanzt» της Κατρίν Γκέμπε και το «Wakolda» της Λουσία Πουένζο.

Το Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 15 ως τις 26 Μαΐου – μείνετε συντονισμένοι στο cinemagazine.gr για καθημερινές ανταποκρίσεις. Διαβάστε εδώ τα σχετικά με το διαγωνιστικό τμήμα, το παράλληλο τμήμα Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών και την κριτική επιτροπή.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ