ΚΑΝΝΕΣ 2013 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Σκάρλετ επιβεβαιώνει ότι θα σκηνοθετήσει Τρούμαν Καπότε!

2013-05-17 11:17:46

Η Σκάρλετ επιβεβαιώνει ότι θα σκηνοθετήσει Τρούμαν Καπότε!




Εδώ και κάποιο καιρό περιτριγύριζε την κάμερα, αλλά τώρα το επιβεβαιώνει από τις Κάννες. Η Σκάρλετ Γιόχανσον μπορεί να είναι από τις αγαπημένες του φακού – τόσο των φωτογράφων, όσο και των σκηνοθετών – αλλά, όπως πολλοί συνάδελφοί της, ζήλεψε τη δόξα των κινηματογραφιστών


Από την Ανθή Νταουσάνη

Εδώ και κάποιο καιρό περιτριγύριζε την κάμερα, αλλά τώρα το επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της στις Κάννες. Η Σκάρλετ Γιόχανσον μπορεί να είναι από τις αγαπημένες του φακού – τόσο των φωτογράφων, όσο και των σκηνοθετών – αλλά, όπως πολλοί συνάδελφοί της, ζήλεψε τη δόξα των κινηματογραφιστών και θέλει κι αυτή να σκηνοθετήσει και μάλιστα μια μεταφορά άγνωστου σχεδόν βιβλίου του διάσημου Τρούμαν Καπότε (τον οποίο ενσάρκωσε μοναδικά στην οθόνη ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν).

«Εδώ και χρόνια είχα έλθει σε επαφή με τους κληρονόμους του Καπότε και τη συγγραφέα Τριστίν Σκάιλερ για προσαρμογή του "Summer Crossing" για το σινεμά- ενός από τα πρώτα έργα του Καπότε που με είχε γοητεύσει. Θεωρώ τιμή  μου να μεταφέρω αυτό το έργο στη μεγάλη οθόνη και μάλιστα στο σκηνοθετικό ντεμπούτο μου. Είναι ένα όνειρο για μένα» δήλωσε η Γιόχανσον.

Πάντως δε θα είναι η πρώτη της φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, αφού το 2009 βρέθηκε πίσω από την κάμερα για το ασπρόμαυρο μικρού μήκους "These Vagabond Shoes", με τον Κέβιν Μπέικον (δείτε το εδώ). Το φιλμ προοριζόταν να ενσωματωθεί στο New York, I Love You, αλλά τελικά δεν μπήκε: όπως εξήγησαν οι παραγωγοί η δουλειά της Σκάρλετ κόπηκε γιατί αφενός ήταν ασπρόμαυρη και αφετέρου δεν εστίαζε σε μια διαπροσωπική σχέση, όπως ήταν το κοινό concept όλων των μικρών ιστοριών που αποτελούσαν το σπονδυλωτό.

Η Γιόχανσον επέμεινε να σκηνοθετήσει και μάλιστα επανέρχεται με υψηλού προφίλ πρότζεκτ. Πρόκειται για τη χαμένη για χρόνια πρώτη νουβέλα του Καπότε, κυριολεκτικά σωσμένη από τα σκουπίδια, την οποία θα προσαρμόσει σε σενάριο η θεατρική συγγραφέας και σεναριογράφος Τριστίν Σκάιλερ. Με φόντο τη Νέα Υόρκη του 1945, η μέχρι τότε ξέγνοιαστη Γκρέιντι, κοσμική νεαρή της καλής κοινωνίας θα αναγκαστεί να πάρει σοβαρές αποφάσεις για το επικίνδυνο ερωτικό της ειδύλλιο που μπορεί να οδηγήσει σε ντόμινο συνεπειών για την ίδια και τους γύρω της. Αντί να ακολουθήσει τους γονείς της στη Γαλλία επιμένει να παραμείνει στην Αμερική για να βρίσκεται κοντά στον αγαπημένο της Κλάιντ, ένα νεαρό εβραιόπουλο.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν η Σκάρλετ σκοπεύει να κρατήσει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ούτε κι αν θα διατηρήσει το άρωμα εποχής της ιστορίας ή θα την προσαρμόσει στη σύγχρονη νεοϋορκέζικη μπουρζουαζία, πάντως η ηθοποιός θα αρχίσει άμεσα να δουλεύει επάνω στο πρότζεκτ της, το οποίο μετά την ανακοίνωσή της αρχίζει να προωθείται από την εταιρεία Aldamisa στην αγορά του Φεστιβάλ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ