ΚΑΝΝΕΣ 2013 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο μιλά στην κάμερα του cinemagazine.gr

2013-05-20 15:49:20

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο μιλά στην κάμερα του cinemagazine.gr




Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, που βρίσκεται στις Κάννες για τις καθημερινές ανταποκρίσεις του cinemagazine.gr από το Φεστιβάλ, συνάντησε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος μίλησε για τις επίκαιρες παρατηρήσεις που βρίσκονται στην καρδιά του «Υπέροχου Γκάτσμπι», αλλά και την τραγικότητα ενός ήρωα που προσπαθεί απεγνωσμένα να επαναλάβει το παρελθόν. Δείτε στο βίντεο τι είπαν.


Μπορεί η πρεμιέρα του «Υπέροχου Γκάτσμπι» στο Φεστιβάλ Καννών την προηγούμενη εβδομάδα να δίχασε τους κριτικούς (διαβάστε τη δική μας άποψη εδώ), αλλά παγκοσμίως το κοινό φάνηκε ενθουσιασμένο από το υπερθέαμα του Μπαζ Λούρμαν. Με εισπράξεις περισσότερες των 90 εκατομμυρίων δολαρίων στις Η.Π.Α και 132 εκατομμυρίων σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι στιγμής, η φαντασμαγορική μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, έκοψε περισσότερα από 32.000 εισιτήρια στην Ελλάδα, μέσα στις πρώτο τετραήμερο προβολής του.

Αυτή η μεγάλη επιτυχία δε μπορεί προφανώς να αποδοθεί αποκλειστικά στο όραμα του σκηνοθέτη και την ποιητική πένα του Φιτζέραλντ – όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρωταγωνιστής Λεονάρντο Ντι Κάπριο – παρά και στην αριστουργηματική προωθητική καμπάνια και βεβαίως στο εκλεκτό καστ με πρώτον απ' όλους τον εκπληκτικό Ντι Κάπριο, ο οποίος, κατά τα λεγόμενα του ίδιου του Λούρμαν, ως ηθοποιός «ξεκίνησε σαν ένα βιολί Στραντιβάριους, αλλά τώρα έχει εξελιχθεί στον μεγάλο σολίστα που το κρατάει».

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, που βρίσκεται στις Κάννες για τις καθημερινές ανταποκρίσεις του cinemagazine.gr από το Φεστιβάλ, συνάντησε τον Ντι Κάπριο (αλλά και τους άλλους πρωταγωνιστές της ταινίας – μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα) και τον Μπαζ Λούρμαν (που εξέφρασε το θαυμασμό του για το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ που κυκλοφορεί), οι οποίοι μας μίλησαν για τις επίκαιρες παρατηρήσεις που βρίσκονται στην καρδιά του «Υπέροχου Γκάτσμπι» αλλά και για την τραγικότητα ενός ήρωα που προσπαθεί απεγνωσμένα να επαναλάβει το παρελθόν. Δείτε στο βίντεο τι είπαν:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ