ΚΑΝΝΕΣ 2013 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οταν έκλαψε η Νικόλ Κίντμαν

2013-05-19 12:34:43

Οταν έκλαψε η Νικόλ Κίντμαν




Ποια ταινία του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος κατόρθωσε να φέρει σε δάκρυα το πιο λαμπερό μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ;


Από τη Νίκη Ξένου

Παρασκευή πρωί, στη μεγάλη αίθουσα προβολών εδώ στις Κάννες, και με την βροχή να πέφτει επίμονα εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα έξω από τα σινεμά, η Νικόλ Κίντμαν ζούσε το δικό της...δράμα. Καθώς το «Παρελθόν» του Ασγκάρ Φαραντί ολοκληρωνόταν, η ηθοποιός ξέσπασε σε κλάμματα και εγκατέλειψε αναστατωμένη την αίθουσα, με το που άρχισαν να πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

Αυτό είναι πιθανόν ένα πρώτο ενθαρρυντικό σημάδι για την πιθανότητα το αξιόλογο φιλμ του Φαραντί να εγκαταλείψει την επερχόμενη τελετή των βραβείων με κάποιο σημαντικό έπαθλο ανά χείρας. Αν οι γνώμες των κριτικών αποτελούν κάποια παραπάνω ένδειξη, εν τω μεταξύ, το «Παρελθόν» βρίσκεται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις ταινίες που προηγούνται στα αστεράκια.

Βρισκόμαστε, βέβαια, μόλις στα μισά των 66ων Καννών, οπότε είναι νωρίς ακόμη για να επιχειρήσουμε κάποια πρόβλεψη. Δεδομένου όμως του ότι, με εξαίρεση το «Inside Llewyn Davis» των αδελφών Κοέν, καμία άλλη από τις ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος δεν έχει κατορθώσει να συνεπάρει μέχρι στιγμής και να συναντήσει τέτοια καθολική αποδοχή, οφείλουμε να περιμένουμε ένα δυνατότερο φεστιβαλικά δεύτερο μέρος, με ισχυρότερα φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ