ΚΑΝΝΕΣ 2013 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι φόρεσαν οι λαμπερές καλεσμένες του 66ου Φεστιβάλ Καννών;

2013-05-22 12:58:18

Τι φόρεσαν οι λαμπερές καλεσμένες του 66ου Φεστιβάλ Καννών;




Το Φεστιβάλ Καννών ποτέ του δεν στερήθηκε τη λάμψη αλλά οι ενδυματολογικές επιλογές που έκαναν φέτος οι διάσημες καλεσμένες του έθεσαν τον πήχη λίγο πιο ψηλά (εντάξει, όχι σε όλες τις περιπτώσεις) απ'τα προηγούμενα Φεστιβάλ.


Από τη Νίκη Ξένου

Το φετινό, 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, δε θα μπορούσε ως σωστό φεστιβάλ να μην έχει και την στιλιστική πλευρά του. Εμφανώς πιο καλοντυμένες σε σχέση με προηγούμενα Φεστιβάλ, οι καλεσμένες του πόζαραν στο κόκκινο χαλί με τις σχεδιαστικές δημιουργίες μεγάλων οίκων μόδας και τα αξεσουάρ που επέλεξαν ειδικά για αυτές τους εμφανίσεις. Ανάμεσα στις λαμπρές παρουσίες που φιλοξένησε η Κρουαζέτ τις τελευταίες ημέρες επιλέξαμε και παρουσιάζουμε τις 20 + 1, όχι απαραίτητα καλύτερες αλλά πιο εντυπωσιακές στιλιστικές επιλογές, που σχολιάστηκαν περισσότερο στα πηγαδάκια των σταρ και στα μεγάλα ταμπλόιντ.
 

Μαριόν, η Βασίλισσα. Η Μαριόν Κοτιγιάρ επέλεξε ένα στράπλες φόρεμα Dior με χρωματιστές ανταύγες σε λευκό φόντο για την αριστοκρατική εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί της ταινίας «Blood Ties», του συντρόφου της, Γκιγιόμ Κανέ, μονοπώντας - αναμενόμενα - την προσοχή. Το φόρεμα παρουσιάστηκε μόλις το Σάββατο, δύο ημέρες νωρίτερα στο Μονακό ως μέρος της επίδειξης του Dior για το 2014.

Μπορεί να μην ήταν η πιο επιτυχής επιλογή αλλά σίγουρα τράβηξε αρκετά βλέμματα προς το πρόσωπό της η Πάθ Βέγκα με το αν μη τι άλλο εκκεντρικό Roberto Cavalli φόρεμα. Άντε τώρα να καθήσεις με τέτοια "φούστα"....

Η Λεά Σεντού - είναι πολύ μπανάλ να την αποκαλέσουμε μεγάλη ελπίδα του γαλλικού σινεμά; Αφού είναι! - λαμπίριζε κυριολεκτικά με το γαλάζιο φόρεμα Louis Vuitton που συνδύασε με ασημένιες γόβες Jimmy Choo και κοσμήματα Louis Vuitton.

Η Λάνα Ντελ Ρέι επέλεξε να φορέσει το κλίμα του «Γκάτσμπι». Με ένα ασπρόμαυρο φόρεμα της Αυστριακής σχεδιάστριας Lena Hoschek, ρετρό χτένισμα και σκουλαρίκια Chopard ποζάρει στο κόκκινο χαλί το βράδυ της πρεμιέρας του Φεστιβάλ και - σοκ! - αφήνει για λίγο την πόζα για να χαμογελάσει για κάποια δευτερόλεπτα.

Η Κίρστεν Ντανστ φόρεσε ένα μαύρο με άσπρα κεντήματα φόρεμα από τη συλλογή Φθινόπωρο - Χειμώνας του Michael Van Der Ham με μία μεγαλύτερη δόση σοβαρότητας και σεμνότητας απ’ότι περιμέναμε, πόσο μάλλον για τη βραδιά της πρεμιέρας της ταινίας «Inside Llewyn Davis», όπου παίζει ο «καλός της» Γκάρετ Χέντλουντ. Πάλι καλά που δεν έκανε πάλι χτένισμα που να θυμίζει γερμανική ορεινή επαρχία - το συνηθίζει.

Είπαμε να τραβήξεις τα βλέμματα αλλά μην ξεχνάς και το καλό γούστο... Η ...«διακεκομμένη» τουαλέτα της Παθ Βέγκα, με τελείωμα κύκνου, που επέλεξε από την συλλογή Stéphane Rolland για την Άνοιξη του 2013 σίγουρα ήταν μία από τις εμφανίσεις που ούτε τα κοσμήματα Chopard  μπόρεσαν να σώσουν.

Η Μίλα Γιόβοβιτς (αυτή είναι, απλώς ο ζήλος της φράτζας εμποδίζει κάπως την αναγνώριση) εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με ένα φόρεμα Chanel από τη συλλογή Άνοιξη 2013 αν και το σχέδιό του μάς ταξίδεψε στην δεκαετία του '80 και κυρίως στις τέντες που ήταν τότε της μόδας. Βέβαια η ηθοποιός και εκπρόσωπος της L'Oreal μπορεί να υποστηρίξει ακόμη και τέντες απ' ό,τι δείχνει η εμφάνισή της...

Welcome back, Νικόλ! Κάθε μία από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της ηθοποιού και μέλους της κριτικής επιτροπής, όλες με φορέματα Christian Dior από τη συλλογή για την Άνοιξη 2013 και γόβες Jimmy Choo, έχουν επαινεθεί και δικαίως - η Νικόλ Κίντμαν αναδεικνύεται σε σύμβολο κομψότητας στο φεστιβάλ.

Η Ροζάριο Ντόσον εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με μία αποκαλυπτική τουαλέτα από την ανοιξιάτικη συλλογή του 2012 του Έλι Σαάμπ. Το πόσο αποκαλυπτική ήταν φαίνεται από την πολύ κλασάτη πόζα παραπάνω.

Η Τζέσικα Μπιλ που μας έχει συνηθίσει σε ένα λιτό και κάζουαλ ύφος, στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του «Inside Llewyn Davis» των αδερφών Κοέν, έκανε μία από τις πιο πληθωρικές της εμφανίσεις με ένα φόρεμα της Marchesa (που πολλοί σχολίασαν σαν ξεπουπουλιασμένο κύκνο - και τα'χουνε τα δίκια τους) συμπληρώνοντάς το με ένα κόσμημα Bulgari στο λαιμό σε σχήμα φιδιού.

Η ηθοποιός Ζόε Σαλντάνα επέλεξε μία τουαλέτα Valentino από τη συλλογή για το Φθινόπωρο του 2013 με David Yurman κοσμήματα και έντονο κόκκινο κραγιόν, αποτελώντας μια από τις πιο κομψές παρουσίες στο κόκκινο χαλί που συνδύαζαν την αθωότητα με τη λάμψη. Επίσης, είναι από τις πιο 'ντυμένες' εμφανίσεις - κάποιος παρακολουθούσε τον καιρό των πρώτων ημερών;

Το κόκκινο είχε την τιμητική του φέτος στο κόκκινο χαλί, καθώς και η Άιλα Φισερ επέλεξε ένα κόκκινο στράπλες φόρεμα Oscar de la Renta, το οποίο δεν το ξεχώριζες ιδιαίτερα εύκολα από το ίδιο το χαλί...

Ξεπεράστε το πρώτο εύλογο ερώτημα (τι δουλειά έχει η Εύα Λονγκόρια στις Κάννες;) και το δεύτερο (θα φορέσει κάτι που της επιτρέπει να αναπνέει;), και αφεθείτε στο θέαμα του αεράτου Versace φορέματός της. Και ναι, η απάντηση στο τρίτο ερώτημα που μόλις σας ήρθε είναι ότι ναι, μάλλον δεν φοράει εσώρουχα η Εύα - γιατί αλλιώς πώς να συζητηθεί η εμφάνισή της; 

Η Έμμα Γουότσον είπε να αφήσει για λίγο το νεανικό στιλ (της ηλικίας της) και να ντυθεί για λίγο σταρ στο κόκκινο χαλί επιλέγοντας ένα μάξι φόρεμα από την συλλογή υψηλής ραπτικής της Chanel. Για πάντα αγαπημένη, κακό λόγο δεν θα πούμε.

Η Σίντι Κρόφορντ (τρέχει κάτι με το πρόσωπο της Σίντι ή μόνο σε μας φαίνεται κάπως;) επέλεξε μία στενή τουαλέτα Cavalli με χρυσή λεπτομέρεια γύρω απ’ το λαιμό, κι έτσι δε χρειάστηκε να ξοδευτεί και σε πολλά πολλά κοσμήματα, όσο παρέδιδε μαθήματα χιαστί πόζας.

Η Σέριλ Κόουλ, τραγουδίστρια και πρώην γυναίκα του ποδοσφαιριστή Άσλει Κόουλ (και αυτή στην κατηγορία 'Εύα Λονγκόρια' των άσχετων στάρλετ που επισκέπτονται το Φεστιβάλ), πήγε στις Κάννες και έβαλε... φωτιά στο κόκκινο καθώς επέλεξε τελικά να μη βάλει Stéphane Rolland όπως αναμενόταν αλλά μία δαντελένια κόκκινο βαθύ τουαλέτα από την φθινοπωρινή συλλογή για το 2013 Zuhair Murad.

Η Κάρι Μάλιγκαν είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στο φετινό, 66ο Φεστιβάλ των Καννών αλλά και διαβόητη για τις κάπως σκυθρωπές δημόσιες εμφανίσεις της. Φαίνεται πάντως να έχει μάθει να χαλαρώνει κάπως και να τολμά το διαφορετικό, άσχετα αν το «πριγκιπικό» φόρεμα σε κουφετί ροζ του οίκου Christian Dior, το οποίο ταίριαξε με κομψά σκουλαρίκια Tiffany & Co σε ένα ντύσιμο, ξεχώριζε ανάμεσα στα σκουρόχρωμα κοστούμια των συμπρωταγωνιστών της αλλά δεν εντυπωσίασε τόσο.

Η Κάρα Ντελεβίν, με το βραβείο του καλύτερου μοντέλου για το 2012 και τον πρώτο της κινηματογραφικό ρόλο στην Άννα Καρένινα στο βιογραφικό, δε συζητήθηκε τόσο για την πολύ στιλάτη επιλογή της και το Burberry φόρεμα με το μεγάλο άνοιγμα στο μπούστο και τα κοσμήματα Chopard που το συνόδευαν, αλλά για την «χυλόπιτα» που, όπως γράφει ο διεθνής Τύπος, έριξε στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο Ντι Κάπριο να φλερτάρει μοντέλο; Περίεργο.

Η Μπάι Λιγνκ εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της ταινίας «Borgman» με ένα μπλε φόρεμα αγνώστου ταυτότητας με διαφάνειες. Παρά την «ανωνυμία» του κέρδισε τις εντυπώσεις κυρίως επειδή τα φλας των φωτογράφων έδειχναν ακριβώς πόσο διαφανές ήταν...

Η Άλισον Λε Μποργκές, το μοντέλο που πολλοί μπέρδεψαν με την Άλισον Γουίλιαμς, έκανε την εμφάνισή της με ένα κόκκινο φόρεμα, πιο κόκκινο κι απ’ το χαλί των Καννών από την ιδιωτική συλλογή Armani για την Άνοιξη 2013, το οποίο συνδύασε με δίχρωμα κόκκινο και μαύρο σανδάλια του Sergio Rossi και κοσμήματα από διαμάντια. Μάλλον υπερφορτωμένη η εικόνα, ε;

Η επίσης αγαπημένη Τζένιφερ Λόρενς, που βρέθηκε στις Κάννες για να προωθήσει το σίκουελ των «Αγώνων Πείνας» (ναι, αυτό που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί) επέλεξε τον οίκο Dior για όλες τις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί και κοσμήματα Chopard.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ