ΚΑΝΝΕΣ 2013 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρέιλερ: Ο Τζέιμς Φράνκο πάει Κάννες ψυχορραγώντας

2013-05-14 08:50:24

Τρέιλερ: Ο Τζέιμς Φράνκο πάει Κάννες ψυχορραγώντας




Μεταφέροντας στην οθόνη το βιβλίο του νομπελίστα Ουίλιαμ Φόκνερ ο ακούραστος Τζέιμς Φράνκο κάνει και πάλι στροφή, αυτήν τη φορά προς το σινεμά του μεγάλο κοινού και, γιατί όχι, των Όσκαρ


Από την Ανθή Νταουσάνη

Ο ηθοποιός/σεναριογράφος/σκηνοθέτης/συγγραφέας/ποιητής/εικαστικός καλλιτέχνης Τζέιμς Φράνκο πρέπει να αισθάνεται παράξενα όταν δε δουλεύει. Δεν εξηγείται διαφορετικά η δέσμευσή του σε μια σειρά από διαφορετικά πρότζεκτ (από queer σινεμά μέχρι κωμωδίες και ανεξάρτητες ταινίες), τα οποία επεξεργάζεται σχεδόν παράλληλα.

Κατορθώνοντας με το τελευταίο του εγχείρημα, «As I Lay Dying» («Kαθώς Ψυχορραγώ» ο ελληνικός τίτλος) να κερδίσει μια θέση στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» των Καννών, ο πολυπαραγωγικός σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής τολμά να αναμετρηθεί με έναν ογκόλιθο της αμερικανική λογοτεχνίας, τον στεφανωμένο με Νομπέλ Ουίλιαμ Φόκνερ, μεταφέροντας  -σχεδόν με θράσος- ένα από τα πιο εμβληματικά του έργα στην οθόνη.

Οι πρώτες εικόνες από την ταινία μόλις κυκλοφόρησαν με το προ των Καννών τρέιλερ που δείχνει μια στροφή του (σκηνοθέτη) Φράνκο προς το σινεμά του μεγάλου κοινού και των όσκαρ (μετά από πολλές πειραματικές δουλειές), ακόμα κι αν αυτό το γουέστερν-δράμα του και παρά το βάρος του ονόματος του Φόκνερ, αποφεύγει την ακαδημαϊκή προσέγγιση.

Σε ένα ογκώδες και δύσκολα κινηματογραφήσιμο μυθιστόρημα, με πολλούς αφηγητές και συνειρμούς που καθόλου απλό δεν είναι να μετατραπούν σε εικόνες, η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την εκτέλεση της τελευταίας επιθυμίας μιας γυναίκας – να ταφεί στην πόλη του Τζέφερσον από τα μέλη της οικογένειάς της.

Ο Τζέιμς Φράνκο αναλαμβάνει το ρόλο του γιου, ενώ μαζί του εμφανίζονται ο Τιμ Μπλέικ Νέλσον (στο ρόλο του πατέρα), ο Λόγκαν - Μάρσαλ Γκριν («Προμηθέας»), ο Ντάνι ΜακΜπράιντ ( είχε ξανασυνεργαστεί με τον Φράνκο στο «Pineapple Express») και η Αννα Ο' Ράιλι («Υπηρέτριες»).

Ίσως να έχουμε μπροστά μας τον πιο ώριμο Τζέιμς Φράνκο της καριέρας του, αφού μέχρι στιγμής μπορεί να έχει αγγίξει πολλά διαφορετικά είδη και πεδία, χωρίς όμως να έχει κάνει - σκηνοθετικά τουλάχιστον- κάτι πραγματικά δυνατό.

Loading the player ...
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ