ΚΑΝΝΕΣ 2013 / ΤΑΙΝΙΕΣ

Run, Sarah, Run!

2013-05-21 14:42:45

Run, Sarah, Run!
Το «Sarah Prefers to Run» (Η Σάρα Προτιμά το Τρέξιμο) της νεοφερμένης Κλεό Ρομπινί επαληθεύει την απόφαση του Τιερί Φρεμό να συμπεριλάβει φέτος περισσότερες γυναίκες στο επίσημο πρόγραμμα των Καννών


Από τη Φαίδρα Βόκαλη

Φρέσκια αφήγηση, ευαίσθητη ματιά και συγκροτημένη σκηνοθεσία χαρακτηρίζουν το ντεμπούτο της 27χρονης Κλεό Ρομπινί από τον Καναδά που προβάλλεται στο παράλληλο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα. Στο «Sarah Préfère La Course» (Η Σάρα Προτιμά το Τρέξιμο) παρακολουθούμε την ενηλικίωση της ηρωίδας του τίτλου, ενώ αφήνει το πατρικό της σπίτι μετακομίζοντας στο Μοντρεάλ, για να τρέξει με την ομάδα του τοπικού πανεπιστημίου. Καθώς τα χρήματα δεν περισσεύουν, αποφασίζει να παντρευτεί με έναν σχεδόν άγνωστό της άνδρα, προκειμένου να διεκδικήσουν μαζί περισσότερες υποτροφίες και δάνεια.

Η Σάρα είναι εσωστρεφής, ντροπαλή, οριακά weirdo, αλλά η αποφασιστικότητα του βλέμματός της όταν τρέχει μοιάζει να αιχμαλωτίζει τους γύρω της - είτε πρόκειται για τον «σύζυγό» της, Αντουάν, είτε για τη συνάδελφό της στην ομάδα Ζοέ. Όπως τα μάτια του δεν μπορεί να πάρει από πάνω της ο θεατής, που συνειδητοποιεί ότι νοιάζεται για ένα κορίτσι όχι ιδιαίτερα όμορφο, ούτε ιδιαίτερα αστείο - αλλά για ένα κορίτσι που, ενώ φαίνεται τόσο δυσλειτουργικό στη ζωή, ξέρει πολύ καλά τι θέλει από αυτή.

H Kλεό Ρομπινί παρουσιάζει ένα αξιοζήλευτο ντεμπούτο που δοκιμάζεται στα άγνωστα νερά της arthouse κομεντί και βγαίνει κερδισμένο. Και εμείς σημειώνουμε το όνομά της, γιατί είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον θα ακούσουμε πολλά γι' αυτήν.

Loading the player ...
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ