ΚΑΝΝΕΣ 2015 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάννες: Ναι στα ψηλά τακούνια;

2015-05-20 13:36:11

Κάννες: Ναι στα ψηλά τακούνια;
Υπάρχει επίσημος κανονισμός του Φεστιβάλ Καννών που επιβάλει τα ψηλά τακούνια;


Από τον Χρήστο Πολίτη

Να μια διαφορετική είδηση μακριά από τα κινηματογραφικά δρώμενα του φεστιβάλ Καννών. Ένα ρεπορτάζ του περιοδικού «Screen» έδινε την πληροφορία ότι το βράδυ της Κυριακής στην προβολή της ταινίας «Carol» απαγορεύτηκε η είσοδος σε γυναίκες που δεν φορούσαν ψηλά τακούνια κάτι που σύμφωνα με τον συντάκτη αποτελεί κανονισμό του φεστιβάλ για τις επίσημες πρεμιέρες.

Η λεπτομέρεια μάλιστα ότι η πλειοψηφία των γυναικών αυτών ήταν άνω των 50 και μάλιστα με προβλήματα υγείας που δεν τους επέτρεπε τη συγκεκριμένη επιλογή υποδημάτων έκανε την είδηση όχι απλώς viral στα κοινωνικά δίκτυα αλλά γεμάτα με μηνύματα ειρωνείας και χλευασμού προς το φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη:
Κάννες: Περπατήστε το κόκκινο χαλί παρέα με την Κέιτ Μπλάνσετ 
Κάννες: Ο Τζον Τορτούρο ακροβάτης του δρόμου!

Ο διευθυντής του φεστιβάλ Τιερί Φερμό σε απάντησή του μέσω twitter διέψευσε την είδηση και κυρίως τη φήμη που θέλει υποχρεωτική την «παρουσία» ψηλών τακουνιών στο κόκκινο χαλί.

Το θέμα δεν μπορούσε παρά να φτάσει και σε καλεσμένους του φεστιβάλ με πρώτη ευκαιρία να δίνεται στη βρετανίδα ηθοποιό Εμιλι Μπλάντ η οποία πρωταγωνιστεί στη ταινία «Sicario» του Ντένις Βιλνέβ. «Ειλικρινά, πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θα πρέπει να φορά χαμηλά τακούνια. Είναι πραγματικά απογοητευτικό. Πιστεύουμε ότι η ισότητα σημειώσει πρόοδο..» σημείωσε σχεδόν απελπισμένα.

Μια δεύτερη αναφορά ήρθε από το σκηνοθέτη Ασίφ Καπάντια να δηλώνει ότι αρχικά αρνήθηκαν στη σύζυγό του προχωρήσει στο κόκκινο χαλί, λόγω της χαμηλών τακουνιών, πριν της επιτραπεί τελικά να ανέβει τις σκάλες.

Να σημειώσουμε πάντως ότι η άρνηση ή η αυστηρότητα πιθανώς να οφείλεται σε υπέρμετρο ζήλο και λάθος ερμηνεία στην παράδοση του φεστιβάλ παρά σε επίσημο κανονισμό. Η αναφορά των εισιτηρίων για τις εμφάνιση αναφέρει μόνο: «σμόκιν, βραδινή τουαλέτα», χωρίς να προσδιορίζει το ύψος των τακουνιών. Κάτι μας λέει όμως ότι δεν θα ξανακούσουμε για παρόμοιο περιστατικό.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ