ΚΑΝΝΕΣ 2015 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τολμηρή αφίσα και νέο τρέιλερ για τη «Νεότητα» του Πάολο Σορεντίνο

2015-04-29 20:15:08

Τολμηρή αφίσα και νέο τρέιλερ για τη «Νεότητα» του Πάολο Σορεντίνο




Άλλος ένας λόγος για να ανυπομονείτε για το φετινό Φεστιβάλ Καννών.


Από τον Χρήστο Πολίτη

Πέντε φορές υποψήφιος για τον Χρυσό Φοίνικα, ο Ιταλός Πάολο Σορεντίνο δυο χρόνια μετά το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για την «Τέλεια Ομορφιά», επιστρέφει με τη δεύτερη αγγλόφωνη σκηνοθετική απόπειρά του. Να θυμίσουμε ότι η πρώτη ήταν η προ τετραετίας «Εκεί που Χτυπά η Καρδιά μου», με έναν μακιγιαρισμένο Σον Πεν να υποδύεται τον πάλαι ποτέ ένδοξο σταρ της ροκ μουσικής.

Κι αν με το «Il Divo» έφτασε μια ανάσα πριν το Χρυσό Φοίνικα, κερδίζοντας το μεγάλο βραβείο της Επιτροπής, φέτος ο Πάολο Σορεντίνο θέτει ακόμη πιο στέρεη βάση με το «Youth».

Το ιταλικό τρέιλερ της «Νεότητας»

Ο καθηλωτικός Μαικλ Κέιν είναι ο Φρεντ Μπάλιντζερ, ένας μαέστρος που λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί θα κληθεί να παίξει ένα κονσέρτο για τον πρίγκιπα Φίλιππο της Αγγλίας και μέσα από τα εντυπωσιακά ταμπλό βιβάν του τρέιλερ, ο Σορεντίνο φαίνεται πως εξερευνά τα όρια της Τέχνης, της ηλικίας και των ευσεβών πόθων.

Το τρέιλερ της ταινίας 

Έχοντας μαζί του τον Χάρβεϊ Καϊτέλ στον ρόλο ενός σκηνοθέτη που απομονώνεται μαζί του σε ένα θέρετρο των Άλπεων πάσχοντας από «έλλειψη» έμπνευσης, την Ρέιτσελ Βάις στο ρόλο της κόρης του και τον Πολ Ντάνο να εκτελεί χρέη φέρελπι σεναριογράφου, ο Μάικλ Κέιν ηγείται μιας καλοκουρδισμένης μπάντας από έναν σκηνοθέτη που πρόσφατα ανακοίνωσε τα νέα του σχέδια. Την τηλεοπτική μεταφορά της ζωής ενός Αμερικανού Πάπα, με τον Τζουντ Λο να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Το τρέιλερ του «Youth» («Νεότητα» στα ελληνικά) φανερώνει την πρόθεση του Σορεντίνο να μην ξεφύγει από την λυρικότητα της «Τέλειας Ομορφιάς», με έναν ηπιότερο  και μόνιμα καλαίσθητο τρόπο.

Ανυπομονούμε για την ημερομηνία προβολής ήδη!

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ