ΚΑΝΝΕΣ 2015 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρέιλερ «Χίτσκοκ/Τριφό»: Η συνάντηση δυο δασκάλων

2015-05-23 11:38:26

Τρέιλερ «Χίτσκοκ/Τριφό»: Η συνάντηση δυο δασκάλων
Η κορυφαία συνάντηση των δυο σπουδαίων δημιουργών, δίνει στο ντοκιμαντέρ «Χίτσκοκ/Τριφό» την ευκαιρία να γίνει το πιο ουσιαστικό μάθημα κινηματογράφου.


Από τον Πάνο Γκένα

Το ντοκιμαντέρ «Χίτσκοκ/Τριφό» του Κεντ Τζόουνς χρονογραφεί τη συνάντηση δυο δασκάλων του σινεμά και ρίχνει φως στη δημιουργία του ανυπέρβλητου ομώνυμου βιβλίου. Διόλου τυχαία αποτέλεσε ένα από τα πιο hot εισιτήρια του Φεστιβάλ Καννών 2015, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκόμενων, γεγονός που ανάγκασε τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό να απολογηθεί σε όλους όσους δεν κατάφεραν τελικά να μπουν στην αίθουσα.


Το τρέιλερ της ταινίας

Η ταινία εξετάζει τη συνάντηση των δυο καλλιτεχνών και αντιπαραβάλει αποσπάσματα από τις ταινίες του Χίτσκοκ με συνεντεύξεις των (πάρτε ανάσα) Μάρτιν Σκορσέζε, Γουές Άντερσον, Ντέιβιντ Φίντσερ, Ολιβιέ Ασαγιάς, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Πίτερ Μπογκντάνοβιτς κ.α.

Ο Κεντ Τζόουνς, γνωστός από το ντοκιμαντέρ «A Letter to Elia» για τον Ελία Καζάν, συγκέντρωσε περισσότερες από 25 ώρες υλικού και εργάστηκε 10 χρόνια για το «Χίτσκοκ/Τριφό». Στα παρακάτω κλιπ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την ταινία και να ακούσετε τον Σκορσέζε να μιλά για τη χρήση του τιμονιού στο «Ψυχώ». Δυστυχώς το απόσπασμα που μιλά ο Αρνό Ντεπλεσάν δεν έχει αγγλικούς υπότιλους, αλλά οι εικόνες του «Vertigo» ασκούν τη δική τους (αναλλοίωτη) επίδραση εδώ και χρόνια.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ