ΚΑΝΝΕΣ 2017 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νικόλ Κίντμαν και Ελίζαμπεθ Μος συναντούν την Τζέιν Κάμπιον στο νέο «Top of the Lake: China Girl»

2017-05-23 09:14:37

Νικόλ Κίντμαν και Ελίζαμπεθ Μος συναντούν την Τζέιν Κάμπιον στο νέο «Top of the Lake: China Girl»




Τέσσερις δυναμικές γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καινούργια σεζόν του ατμοσφαιρικού «Top of the Lake».


Από τον Πάνο Γκένα

Το 2013, το τηλεοπτικό «Top of the Lake» της Τζέιν Κάμπιον πιστοποίησε πως οι χρυσές κάμερες του σινεμά δεν λένε όχι στις ποιοτικές σειρές της μικρής οθόνης. 

Στον πρώτο κύκλο η Κάμπιον ξανασυνάντησε μετά από δυο δεκαετίες την Χόλι Χάντερ από τα οσκαρικά «Μαθήματα Πιάνου» και φέτος, τρία χρόνια μετά την πρώτη σεζόν, ο δεύτερος κύκλος σηματοδοτεί άλλο ένα εξαιρετικό reunion, αυτή τη φορά με τη Νικόλ Κίντμαν του «Πορτρέτου μιας Κυρίας». 

Αμέσως μετά το «How To Talk To Girls At Parties» σε σκηνοθεσία Τζον Κάμερον Μίτσελ («Shortbus»), το νέο Λάνθιμο (διαβάστε την άποψή μας για το «The Killing of a Sacred Deer»),  η Κίντμαν αναλαμβάνει άλλο έναν τηλεοπτικό ρόλο (μετά το «Big Little Lies» του HBO) γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πως η μικρή οθόνη αποτελεί φιλόξενο και δημιουργικό περιβάλλον για τα ταλέντα της...μεγάλης!

Αν αυτό δεν σας είναι αρκετό, η συμπαθέστατη Γκουέντολιν Κρίστι του «Game of Thrones» συμπληρώνει τη θηλυκή τριπλέτα της νέας σεζόν μαζί με την Ελίζαμπεθ Μος, που θα έχει τίτλο «Top Of The Lake: China Girl».

Στον πρώτο κύκλο το ιδιαίτερο στιλ, η ατμόσφαιρα μυστηρίου και οι υπέροχες εικόνες από τα βουνά της μακρινής Νέας Ζηλανδίας συνόδευσαν την ιστορία ενός 12χρονου κοριτσιού, που βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, όταν εξαφανίζεται μέσα σε μία παγωμένη λίμνη. Η ντετέκτιβ Ρόμπιν Γκρίφιν (Ελίζαμπεθ Μος) αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο, αλλά στη μικρή αλλόκοτα δομημένη κοινωνία του χωριού, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον πατέρα του κοριτσιού, μεγαλέμπορο ναρκωτικών στην ευρύτερη ζώνη και θα πρέπει να πάρει με το μέρος της την παράξενη Τζι Τζέι (Χάντερ), επικεφαλής του γυναικείου κοινόβιου της περιοχής.

Το «Top of the Lake: China Girl» προβάλλεται στο σύνολό του, έξι ωριαία επεισόδια, στο 70ο Φεστιβάλ Καννών. 

Το Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ - cinemagazine.gr βρίσκεται στις Κάννες και θα σας ενημερώνει καθημερινά με ανταποκρίσεις, αποκλειστικά θέματα και αφιερώματα! Δείτε τα όλα στο ειδικό τμήμα του site εδώ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ