Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων! Νικόλ Κίντμαν, Λόρα Ντερν, Ρις Γουίδερσπουν λένε «Μυστικά και Ψέματα» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:07
17/2

Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων! Νικόλ Κίντμαν, Λόρα Ντερν, Ρις Γουίδερσπουν λένε «Μυστικά και Ψέματα»

Μετά το οσκαρικό «Dallas Buyers Club», ο Βαλέ ετοιμάζεται να κατακτήσει την μικρή οθόνη με τη νέα σειρά του ΗBO, «Big Little Eyes».

Από τον Πάνο Γκένα

Μερικοί από τους καλύτερους ηθοποιούς και σκηνοθέτες του κινηματογράφου, συμμερίζονται το ρεύμα της Χρυσής Εποχής της τηλεόρασης και λένε «ναι» στα πιο ριψοκίνδυνα μονοπάτια της.

Κάπως έτσι θα σκέφτηκε και η δημιουργική ομάδα πίσω από το φιλόδοξο «Big Little Lies» του ΗΒΟ, τη νέα μίνι σειρά του συνδρομητικού καναλιού σε σκηνοθεσία Ζαν Μαρκ Βαλέ. Μετά την συνεργασία του με τον Μάθιου Μακόναχι και τον Τζάρεντ Λέτο στο «Dallas Buyers Club», ο Βαλέ ξαναβρίσκει την Ρις Γουίδερσπουν, αφού της χάρισε άλλη μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου στο «Άγρια», και ετοιμάζεται για ένα κοινωνικό δράμα σχετικό με τα μικρά μυστικά που λέμε στον εαυτό μας, προκειμένου να επιβιώσουμε.

Στο «Big Little Eyes» συμπρωταγωνιστούν η Νικόλ Κίντμαν (η οποία φέτος βρίσκει τις καλλιτεχνικές μετοχές της ανεβασμένες λίγο πριν τις νέες ταινίες της με τον Τζον Κάμερον Μίτσελ, Γιώργο Λάνθιμο και τη φετινή, πολυσυζητημένη ερμηνεία της στο «Lion»), η Σέιλιν Γούντλεϊ («Απόγονοι», «Divergent») , o Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ («True Blood», «Melancholia») και η ανυπέρβλητη μούσα του Ντέιβιντ Λιντς, Λόρα Ντερν.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του βιβλίου (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός):

Δεν ήταν παρά μια φριχτή παρεξήγηση. Κάποιοι πληγώθηκαν. Και μετά τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο.

Από τότε που γεννήθηκε ο γιος της, πριν από πέντε χρόνια, η Τζέιν δεν έχει μείνει περισσότερο από έξι μήνες σ’ ένα μέρος. Συνεχώς φεύγει, σε μια προσπάθεια να δραπετεύσει από το παρελθόν της. Η ειδυλλιακή παραθαλάσσια πόλη Πίριγουι φαίνεται τώρα ότι θα γίνει το καταφύγιό της, και η Μάντλιν και η Σελέστ, δύο γυναίκες με φαινομενικά τέλεια ζωή, οι φίλες της.

Ένα βίαιο επεισόδιο ανάμεσα στα παιδιά τους την ώρα του παιχνιδιού θα εξελιχθεί σταδιακά σε μια δραματική υπόθεση που θα φέρει όλους τους γονείς σε σύγκρουση. Οι ψίθυροι και οι φήμες θα πάρουν διαστάσεις, και οι αλήθειες με τα ψέματα θα γίνουν ένα μπερδεμένο κουβάρι. Όλοι ήταν σίγουροι ότι η κατάσταση θα κατέληγε σε δάκρυα για κάποιους, κανείς όμως δεν πίστευε ότι το τέλος θα ήταν ένας φόνος…

Η σειρά κάνει πρεμιέρα αυτή την Κυριακή,19 Φεβρουαρίου 2017 και το HBO ανέβασε ένα βίντεο όπου η Νικόλ Κίντμαν και οι άλλες σταρ της σειράς μας καλωσορίζουν στα γυρίσματά της.