Back to Black: Βιογραφική ταινία για την Έιμι Γουέινχαουζ μέσα στο 2019 - cinemagazine.gr
16:07
17/10

Back to Black: Βιογραφική ταινία για την Έιμι Γουέινχαουζ μέσα στο 2019

Δύο βρετανίδες παραγωγοί συμφώνησαν με την οικογένεια της τραγουδίστριας και η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η οικογένεια της Έιμι Γουάινχαουζ υπέγραψε αυτές τις μέρες συμφωνία με μια μικρή βρετανική εταιρία παραγωγής, με σκοπό τη δημιουργία μιας βιογραφικής ταινίας πάνω στη ζωή της γνωστής τραγουδίστριας, που πεθανε το 2011 σε ηλικία μόλις 28 ετών.

Οι Άλισον Όουεν και Ντέμπρα Χέιγουορντ, με παραγωγές στο βιογραφικό τους όπως το «Saving Mr. Banks» και το «Les Miserables» αντίστοιχα, είναι αυτές που θα αναλάβουν να τρέξουν το project, με τον Τζεφ Ντιν («Kinky Boots») να αναλαμβάνει το σενάριο. Τα γυρίσματα της ταινίας θα γίνουν μέσα στο 2019.

Σύμφωνα με λεπτομέρειες της συμφωνίας, ένα μέρων των εσόδων της ταινία θα δοθεί στο Amy Winehouse Foundation, ίδρυμα που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο της τραγουδίστριας και αγωνίζεται για την απεξάρτηση ατόμων από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Ο πατέρας της Έιμι, Μιτς Γουάινχαουζ είπε πως είχε δεχτεί πολλές αντίστοιχες κρούσεις στο παρελθόν, αλλά δεν είχε έρθει ακόμη η κατάλληλη στιγμή: «Είμαστε πια έτοιμοι να αναδείξουμε το φοβερό ταλέντο και τη ζωή της Έιμι. Και ξέρουμε πως μέσω του ιδρύματο, η αληθινή ιστορία της αρρώστιάς της μπορεί να βοηθήσει πολλούς που αντιμετωπίζουν μια παρόμοια κατάσταση. Η Άλισον και η Ντέμπρα είναι δύο φανταστικές βρετανίδες παραγωγοί που καταλαβαίνουν τι σήμαινε η Έιμι για τον κόσμο.»

Θυμίζουμε πως το 2015 είχε κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ «Amy» που έφτασε να κερδίσει το αντίστοιχο Όσκαρ της χρονιάς, όμως συχνά-πυκνά η οικογένεια της τραγουδίστριας άφηνε αιχμές κατά του σκηνοθέτη του Ασίφ Καπάντια. Επίσης, την ίδια χρονιά είχε ανακοινωθεί πως θα ξεκινούσε η παραγωγή μιας βιογραφίας, με τη Νουμί Ραπάς στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά το σχέδιο ματαιώθηκε γρήγορα.