Ο σκοτεινός κόσμος του «True Detective» επιστρέφει, αλλά ο σκηνοθέτης αποχωρεί - cinemagazine.gr
9:56
2/4

Ο σκοτεινός κόσμος του «True Detective» επιστρέφει, αλλά ο σκηνοθέτης αποχωρεί

Μετά από ένα νοσηρό, υπερεπιτυχημένο πρώτο κεφάλαιο και έναν αμφιλεγόμενο δεύτερο κύκλο, το «True Detective» βάζει μπρος για να αποδείξει πως αξίζει ο ντόρος.

Από τον Πάνο Γκένα

Ένα αποκρυφιστικό, σκοτεινό και δαιδαλώδες παραμύθι δια χειρός Κάρι Φουκουνάγκα έκανε τα τηλεοπτικά πηγαδάκια να αναφέρονται μανιωδώς στον πρώτο κύκλο του «True Detective» (2014) που μαζί με τους Μάθιου Μακόναχι και Γούντι Χάρελσον πολέμησαν το διεφθαρμένο έγκλημα για χάρη της... καλής τηλεόρασης. Στη συνέχεια διαφορετικά ονόματα ηθοποιών, εναλλακτικές προστάσεις σκηνοθετών και νέα αφηγηματικά μονοπάτια με μπροστάρηδες τους Κόλιν Φάρελ, Βινς Βον, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς και Τέιλορ Κιτς, παρέδωσαν μία συνέχεια που δεν ικανοποίησε όλους τους θεατές και έκτοτε οι φήμες για τρίτο κύκλο του «True Detective» έμειναν μετέωρες.

Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι που το Entertainment Weekly ανέφερε πως ο δημιουργός και συγγραφέας της σειράς Νικ Πιτσολάτο έχει ολοκληρώσει τη συγγραφή της τρίτης σεζόν με τη σημαντική προσθήκη του Ντέιβιντ Μιλτς, δημιουργού του «NYPD Blue» και «Deadwood» στο πλάι του, δυο σεναριογράφοι που έχουν διαπρέψει στην αφήγηση ιστοριών μυστηρίου, αγωνίας και αρρενωπής αδυναμίας. Τη σκηνοθεσία των τριών πρώτων επεισοδίων θα υπέγραφε ο Τζέρεμι Σόλνιερ (θυμάστε το «Green Room» στις Νύχτες Πρεμιέρας;).

Τελικά ο Σόλνιερ αποχώρησε μετά τα πρώτα δυο επεισόδια, με το Variety να επιβεβαιώνει πως ο Ντάνιελ Σάκχαϊμ («The Americans», «House M.D.») θα αναλάβει τη θέση του μαζί με τον Νικ Πιτσολάτο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο αυτή τη σεζόν. Το HBO επικαλείται ως αιτία τον προγραμματισμό του Σόλνιερ, μιας και τα δύο πρώτα επεισόδια έμειναν πίσω στο χρονοδιάγραμμα, και ο σκηνοθέτης έπρεπε να προετοιμαστεί για τα το επόμενο βήμα του. Φήμες θέλουν όμως ο πραγματικός λόγος να ήταν δημιουργικές διαφορές μεταξύ Πιτσολάτο και Σόλνιερ.

Οι βασικοί πρωταγωνιστές του τρίτου κύκλου είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ Β' Αντρικού ρόλου Μαχέρσαλα Άλι («Moonlight») στο ρόλο του ντετέκτιβ Γουέιν Χέιζ, η γοητευτική Κάρμεν Εγιόγκο («Selma», «Φανταστικά Ζώα και Που Βρίσκονται») ως Αμέλια Ρίρντον - δασκάλα ενός σχολείου στο Αρκάνσας, ενώ νέα προσθήκη στο καστ είναι ο Στίβεν Ντορφ («Blade», «Somewhere») στο ρόλο του επιθεωρητή Ρόλαντ Γουέστ, που θα αποτελέσει και το αστυνομικό ζευγάρι του Άλι.

Η υπόθεση θα αφορά τα μακάβρια εγκλήματα στην καρδιά του Όζαρκς στο Μιζούρι, ένα μυστήριο που πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες και εκτυλίσσεται σε τρεις ξεχωριστές χρονικές περιόδους. Να θυμίσουμε πως «Ozark» λεγόταν και η επιτυχημένη σειρά του Netflix με τους Τζέισον Μπέιτμαν, Λόρα Λίνεϊ που έκανε πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2017 και αφορούσε στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τις δοσοληψίες με το μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών.

Με την πρώτη σεζόν «True Detective» να παραμένει ένα αριστουργηματικό μείγμα τρόμου και αστυνομικού θρίλερ, μακάρι ο τρίτος κύκλος να αποκαλύψει τα ίχνη άλλης μιας εξαιρετικής, διερεύνησης της ανθρώπινης φύσης στα όρια της μικρής οθόνης.

HBO's True Detective - Main Title Sequence from Patrick Clair on Vimeo.