Χρυσές Σφαίρες 2018: Το «μαύρο» κόκκινο χαλί [photos] - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
9:07
8/1

Χρυσές Σφαίρες 2018: Το «μαύρο» κόκκινο χαλί [photos]

Χρυσές Σφαίρες 2018: Το «μαύρο» κόκκινο χαλί [photos]

Με αλλαγή διάθεσης, το φετινό κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών ήταν πιο... μαύρο από ποτέ.

 

Από το cinemagazine.gr

Υποστηρίζοντας πως η μόδα μπορεί να πεί ιστορίες και σε απάντηση των αποκαλύψεων των σεξουαλικών σκανδάλων, που ταρακούνησαν τον λαμπερό κόσμο της κινηματογραφικής βιομηχανίας τους τελευταίους μήνες, φέτος το κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών είχε άλλο χρώμα.

Εδώ και μέρες ήταν γνωστό πως οι γυναίκες ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί κλπ, είχαν αποφασίσει να συμμαχίσουν και να συντονιστούν με την καμπάνια του #metoo και #whywewearblack, αντιδρώντας στη σεξουαλική κακοποίηση και την κοινωνική ανισότητα που διαχωρίζει έντονα τα φύλα στη διαδικασία της κινηματογραφικής παραγωγής.

Μπορεί λοιπόν οι Χρυσές Σφαίρες κάθε χρόνο να προετοιμάζουν με τον καλύτερο τρόπο την προ-οσκαρική κούρσα των βραβείων, τόσο με τις επιλογές, όσο και με τους λαμπερούς καλεσμένους τους, φέτος όμως έκαναν τη διαφορά (με τα Όσκαρ λογικά να ακολουθούν). Το στρατευμένο, black, κόκκινο χαλί είχε στόχο να αφυπνίσει και να συγκεντρώσει χρήματα από δωρεές των οίκων μόδας στο Time's Up, το Σωματείο που συστήθηκε με σκοπό την υποστήριξη όσων έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, επίθεση στον επαγγελματικό χώρο.

photos: GettyImages

Διαβάστε ακόμη:
Χρυσές Σφαίρες γένους θηλυκού: «Τρεις Πινακίδες», «Big Little Lies» και «Handmaid's Tale» σάρωσαν!