«Thriller» του Μάικλ Τζάκσον: 10 άγνωστα trivia - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
10:41
25/6

«Thriller» του Μάικλ Τζάκσον: 10 άγνωστα trivia

06. Το ντοκιμαντέρ για τα γυρίσματα του «Thriller» με τίτλο «The Making Of Thriller» ουσιαστικά έβγαλαν τα λεφτά για το βίντεο!

Ο Τζάκσον και ο Λάντις είχαν μεγάλες ιδέες για το μικρού μήκους «Thriller» τους. Με αποτέλεσμα να μην τους φτάνουν τα λεφτά για να το πραγματοποιήσουν. Για την ακρίβεια χρειάζονταν 500.000. Η ιδέα του Λάντις να κάνουν ένα ντοκιμαντέρ με τα γυρίσματα που να προηγείται του ίδιου του βίντεο και να το προβάλουν στο MTV τους απέφερε 250.000 δολάρια, όσα ακριβώς χρειάζονταν για να συμπληρώσουν το μπάτζετ τους και να καταφέρουν όλα τα οπτικά εφέ που τελικά βλέπουμε στο θρυλικό βίντεο.

07. Η σύζυγος του Κουίνσι Τζόουνς «έφερε» τον Βίνσεντ Πράις στην ομάδα του «Thriller»

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του «Thriller» είναι η ανατριχιαστική φωνή και το τρομαχτικό γέλιο του Βίνσεντ Πράις, ενός ηθοποιού που είχε ταυτιστεί με τις ταινίες τρόμου. Η ηθοποιός Πέγκι Λίπτον, που έμελλε να γίνει η σύζυγος του Τζόουνς και ήταν φίλη του Πράις, είχε την ιδέα που αποδείχθηκε μία από τις πιο επιτυχημένες στιγμές του βίντεο. Ο Πράις δε χρειάστηκε να περάσει πολλές ώρες στο στούντιο καθώς ο Τζόουνς είπε ότι μόλις με τη δεύτερη ηχογράφηση είχε το αποτέλεσμα που ήθελε. Έτσι, και καθώς ο Πράις πληρωνόταν με την ώρα πήρε πολύ λίγα χρήματα. Χρόνια αργότερα ο Πράις δήλωσε ενοχλημένος με τα λίγα χρήματα που πήρε...

08. Το κοινό της πρώτης προβολής του βίντεο ζήτησε... ανκόρ!

Ο Τζάκσον και ο Λάντις ποτέ δεν είδαν το βίντεό τους σαν ένα βίντεο κλιπ. Ήθελαν και το έβλεπαν ως μία μικρού μήκους ταινία. Έτσι διοργάνωσαν μία μεγάλη, Χολιγουντιανών διαστάσεων πρεμιέρα. Το κοινό που παρακολούθησε την πρώτη προβολή ενθουσιάστηκε τόσο που εκτός από το παρατεταμένο χειροκρότημα μέσα στην αίθουσα ακουγόταν συνεχώς η λέξη «ανκόρ». Τότε ο Έντι Μέρφι που βρισκόταν στη αίθουσα, σηκώθηκε και φώναξε «Δείξτε το ξανά». Έτσι η προβολή επαναλήφθηκε και κέρδισε ένα ακόμη μεγαλύτερο χειροκρότημα.

09. Το βίντεο του «Thriller» ενίσχυσε τη βιομηχανία ενοικίασης βίντεο

Ήδη διένυε ένδοξες ημέρες όμως η βιομηχανία ενοικίασης βίντεο-ταινιών και βίντεο κλιπ οφείλει ένα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας της στο «Thriller». Το ΜΤV έδειχνε συνεχώς το βίντεο αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη δημοφιλία του. Όμως για τους φαν δεν ήταν αρκετό. Έτσι, άρχιζαν να ενοικιάζουν κασέτες με βίντεο κλιπ για να μπορούν να το βλέπουν ό,τι ώρα ήθελαν!

10. Είναι το μόνο βίντεο που υπάρχει στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ταινιών του Κογκρέσου

Εκτός από αναρίθμητες διακρίσεις που έλαβε αυτό το βίντεο και τα ρεκόρ που έχει σπάσει από την πρώτη κιόλας προβολή του, το βίντεο του «Thriller» είναι το μόνο βίντεο που φυλάσσεται στα αρχεία του Κογκρέσου για τις μελλοντικές γενιές.