Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα - ταινιες || cinemagazine.gr

Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα

The Good House

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2021
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάγια Φορμπς, Γουάλας Βολοντάρσκι
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Τόμας Μπεζούτσα
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Σιγκούρνι Γουίβερ, Κέβιν Κλάιν, Μορένα Μπακάριν, Μόλι Μπράουν, Ρεμπέκα Χέντερσον
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ανρέι Μπόουντεν Σβάρτζ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Τεοντόρ Σαπίρο
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 114'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon
    Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα

Σιγκούρνι Γουίβερ και Κέβιν Κλάιν ξανά μαζί στην οθόνη, σε εμφανώς ελαφρύτερους τόνους σε σχέση με την τελευταία τους κοινή εμφάνιση την εξαιρετική «Παγοθύελλα» του Ανγκ Λι, την οποία πρέπει να αναζητήσετε άμεσα.

Η ταινία ακολουθεί τη Χίλντι Γκουντ (Σιγκούρνι Γουίβερ), μια ευφυή μεσίτρια της Νέας Αγγλίας και απόγονο των μαγισσών του Σάλεμ, που λατρεύει το κρασί και τα μυστικά της. Η πολύ καλά δομημένη ζωή της αρχίζει να διαταράσσεται καθώς επανασυνδέεται με έναν παλιό της έρωτα από το γυμνάσιο, τον Φρανκ Γκέτσελ (Κέβιν Κλάιν), και εμπλέκεται επικίνδυνα στην απερίσκεπτη συμπεριφορά ενός συγκεκριμένου ανθρώπου. Θαμμένα συναισθήματα και οικογενειακά μυστικά χρόνων έρχονται στην επιφάνεια, και η Χίλντι ωθείται προς έναν απολογισμό με το ένα άτομο που απέφευγε εδώ και δεκαετίες να αντιμετωπίσει: τον εαυτό της. 

To «Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα» επανασυνδέει την τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ Σιγκούρνι Γουίβερ με τον βραβευμένο με Όσκαρ Κέβιν Κλάιν, οι οποίοι είχαν συμπρωταγωνιστήσει ξανά στις ταινίες «Dave» και «The Ice Storm». 

Η Αν Λίρι, η συγγραφέας του best seller βιβλίου πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία, δεν μπορούσε να πιστέψει το καστ που θα συμμετείχε στην ταινία. «Με κάλεσε η Μάγια και μου είπε πως η Σιγκούρνι ήταν στο δρόμο για τη Νέα Σκωτία, όπου θα ξεκινούσαν τα γυρίσματα», θυμάται. «Συμβαίνει όντως αυτό;», αναφώνησε ενθουσιασμένη, ανυπομονώντας να δει μαζί στην οθόνη την Σιγκούρνι και τον Κέβιν. 

H Σιγκούρνι έφτασε στο σετ έτοιμη να βουτήξει στον ζουμερό της ρόλο. «Τι χαρακτήρας λαχείο!», αναφωνεί. «Ήμουν ενθουσιασμένη που είχα την ευκαιρία να αφηγηθώ την ιστορία μιας μεγαλύτερης γυναίκας από την δική της οπτική. Πόσο συχνά συμβαίνει αυτό; Είναι τόσο σπιρτόζικο το σενάριο και τόσο ασυνήθιστη η ερωτική ιστορία. Συναντάμε την Χίλντι  σε μια στιγμή όπου τα πράγματα που της έφεραν τεράστια επιτυχία σταμάτησαν να λειτουργούν προς όφελός της. Της πήραν την επιχείρηση, αισθάνεται πως τα παιδιά της την απορρίπτουν και συνεχίζει να στηρίζει εκείνα και τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος παρεμπιπτόντως την παράτησε για έναν άλλον άντρα. Αν θελήσει να πάει σπίτι ύστερα από μια μεγάλη μέρα, να βγάλει τα παπούτσια, να ξεκουμπώσει το σουτιέν και να ανοίξει ένα μπουκάλι κρασί, ποιος μπορεί να την κατηγορήσει;» 

Ο Κλάιν ερμηνεύει τον Φρανκ Γκέτσελ, έναν παλιό, σχολικό έρωτας της Χίλντι . Ένας άνθρωπος που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις προσδοκίες των γειτόνων του, ο Φρανκ θεωρείται ο τρελός της γειτονιάς, αλλά κρύβει αρκετό βάθος. «Είναι ο τύπος που όλοι θεωρούν ξεπεσμένο, επειδή δεν νοιάζεται για την εμφάνισή του. Στην προκειμένη περίπτωση δουλεύει ως εργολάβος σκουπιδιών, αλλά διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία που δεν καίγεται να πουλήσει. Είναι ερωτευμένος με την Χίλντι  από τότε που ήταν νεαρός». 

Για την Γουίβερ, η συνεργασία της με τον Κλάιν είναι δώρο, αφού όπως αναφέρει και η ίδια, απολαμβάνουν πολύ να δουλεύουν μαζί. Παρόμοια συναισθήματα τρέφει και ο Κλάιν, ο οποίος προσθέτει  «Ένας από τους λόγους που αγαπώ την Σιγκούρνι είναι πως δεν χρειάζεται να σκύψω για να την φιλήσω στις σκηνές, το οποίο είναι τρομερά βοηθητικό για την μέση μου». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα
  • Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα