Μία μυθιστορηματική βιογραφία για την απόλυτη ντίβα της όπερας: Κερδίστε αντίτυπα του «Μην Ενοχλείτε τη Μις Κάλλας» ? νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
16:00
13/4

Μία μυθιστορηματική βιογραφία για την απόλυτη ντίβα της όπερας: Κερδίστε αντίτυπα του «Μην Ενοχλείτε τη Μις Κάλλας»

Το cinemagazine.gr σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός σάς δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου «Μην Ενοχλείτε τη Μις Κάλλας» των Μιχάλη Ρέππα και Αλέξανδρου Αντωνόπουλου.

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος λόγω της γιαγιάς του Κατίνας Παξινού και του παππού του Αλέξη Μινωτή, είχε την τύχη να γνωρίσει πολλούς θρυλικούς καλλιτέχνες, ξένους και Έλληνες. Ωστόσο, η Κάλλας, για κάποιον περίεργο λόγο, του ενέπνευσε κάτι παραπάνω από θαυμασμό. Είχαν μόνο πέντε σύντομες συναντήσεις∙ σίγουρα ασήμαντες για εκείνη αλλά καθοριστικές για τον μικρό Αλέξανδρο.

Την πρώτη φορά που βρέθηκαν μαζί, το 1958, ο Αλέξανδρος ήταν έντεκα ετών και αρχικά αισθάνθηκε απέναντί της φόβο, που εξελίχθηκε σχεδόν αμέσως σε μια ενθουσιώδη φιλία, όταν η Κάλλας τού χάρισε την πρώτη του λευκή σοκολάτα. Χάρη σε αυτή τη λευκή σοκολάτα έγινε λάτρης της όπερας και παραμένει μέχρι σήμερα. Και όχι μόνο της όπερας αλλά και της ίδιας της Κάλλας, που σιγά σιγά αποτυπώθηκε στο μυαλό του ως μια συμβολική εικόνα πάθους και αφοσίωσης στην τέχνη.

Το «Μην Ενοχλείτε τη Μις Κάλλας» είναι η ιστορία αυτής της εικόνας, όπως καταγράφηκε στην παιδική και νεανική ψυχή του Αλέξανδρου∙ μιας εικόνας, που βρίσκεται στον βυθό της μνήμης πια, ωστόσο εκπέμπει ακόμα την αινιγματική της σαγήνη. Ποια ήταν, όμως, η Μαρία Κάλλας;

Πραγματικότητα, φαντασία, εξιδανίκευση και απομυθοποίηση συμπλέκονται και αλλοιώνουν την εύθραυστη ύλη της αλήθειας των γεγονότων, που φαντάζει όλο και πιο απροσπέλαστη. Το μόνο που μας μένει είναι η αλήθεια των αισθημάτων μας.

La Divina: Στιγμές της Μαρίας Κάλλας στο σινεμά

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου, το cinemagazine.gr ετοίμασε ένα μικρό αφιέρωμα στην μεγαλύτερη καλλιτέχνιδα της ιστορίας της λυρικής σκηνής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

                    

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Μιχάλης Ρέππας

O ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ γεννήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας. Πέρασε στο Μαθηματικό Αθήνας, το οποίο εγκατέλειψε σύντομα, γράφτηκε στη Σχολή Σκηνοθεσίας Σταυράκου, την οποία επίσης εγκατέλειψε. Τελείωσε μόνο τη Σχολή Υποκριτικής του Εθνικού Θεάτρου και από το 1987 συνεργάζεται με τον Θανάση Παπαθανασίου. Έχουν γράψει και σκηνοθετήσει μαζί 2 τηλεοπτικά σίριαλ, 4 ταινίες, 28 πρωτότυπα θεατρικά έργα και 12 διασκευές ξένων έργων. Επίσης έχει γράψει μόνος του ένα βιβλίο που κυκλοφορεί και ακόμη ένα, αδημοσίευτο. Το ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΗ ΜΙΣ ΚΑΛΛΑΣ, σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, είναι το τρίτο του βιβλίο.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ και είναι εγγονός της Κατίνας Παξινού. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά δεν άσκησε ποτέ τη δικηγορία. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή Αθηνών. Για δεκαεφτά χρόνια παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων καθώς και ενημερωτικές εκπομπές στην κρατική τηλεόραση. Έχει πάρει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και φυσικά, από το 1972 μέχρι σήμερα, έχει συνεχή παρουσία στο θέατρο (στο Εθνικό και στις περισσότερες αθηναϊκές σκηνές).

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό

Το cinemagazine.gr και οι Εκδόσεις Ψυχογιός δίνουν την ευκαιρία σε τρεις τυχερούς/-ές να κερδίσουν το βιβλίο «Μην Ενοχλείτε τη Μις Κάλλας» των Μιχάλη Ρέππα και Αλέξανδρου Αντωνόπουλου, κάνοντας comment, like ή share στο αντίστοιχο ποστ στην επίσημη σελίδα του cinemagazine.gr στο facebook. Οι νικητές/-τριες θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα (συμμετοχές μέχρι και Τρίτη 20 Απριλίου).