ΚΑΝΝΕΣ 2009 / ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ

Μεσάνυχτα στην κόλαση!

2009-05-21 14:59:51

Μεσάνυχτα στην κόλαση!




Εντεκάμιση το βράδυ, ο δημιουργός των τριών «Spider-Man» αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από τις μεγάλες στουντιακές παραγωγές που τοποθέτησαν το όνομά του στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων σκηνοθετών στον κόσμο και να θυμηθεί για λίγο τις ρίζες του.
Εντεκάμιση το βράδυ, ο δημιουργός των τριών «Spider-Man» αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από τις μεγάλες στουντιακές παραγωγές που τοποθέτησαν το όνομά του στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων σκηνοθετών στον κόσμο και να θυμηθεί για λίγο τις ρίζες του. Τότε που ξεκινούσε την καριέρα του παραδίδοντας στο σινεμά τρόμου την ξέφρενα ψυχαγωγική τριλογία του «Evil Dead».

Γυρίζοντας φτηνά και γρήγορα ένα σενάριο που συνυπέγραψε με τον αδερφό του, ο Σαμ Ράιμι επιστρέφει στον τρόμο με το «Drag Me To Hell» και την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας η οποία προσπαθεί να εξορκίσει τη βαριά κατάρα που εξαπέλυσε μια ηλικιωμένη μάγισσα εναντίον της.

Επιστρατεύοντας την ίδια φρενήρη σκηνοθετική ματιά και την ίδια θεματική απλότητα με τις κλασικές του πρώτες ταινίες, ο Ράιμι περιορίζει τις δυνατότητές του και τις αλλοτινές ταχυδακτυλουργίες του με την κάμερα για να προσφέρει εύκολες συγκινήσεις σε ένα εμπορικό κινηματογραφικό πακέτο με άμεσο παραλήπτη το νεανικό κοινό των multiplex.

Απογοητευτικό και εξαιρετικά λίγο, ακόμη και για τα μέτρα μιας μετριοπαθούς b movie, το «Drag Me To Hell» ξεσήκωσε παρ’ όλα αυτά τους θεατές που γέμισαν χθες τη νύχτα την τεράστια αίθουσα του Palais και οι οποίοι δεν έχαναν ευκαιρία να χειροκροτήσουν και να ζητωκραυγάσουν σε κάθε ευκαιρία όπου ο Ράιμι (που παρευρισκόταν στο σινεμά μαζί με τους συντελεστές του φιλμ) πετύχαινε να τους αιφνιδιάσει με κάποιο από τα άφθονα, τρομολάγνα «τινάγματά »του.

Λουκάς Κατσίκας
Loading the player ...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 24 Μαΐου

19.15 Τελετή λήξης του Φεστιβάλ και απονομή βραβείων

23.00 Προβολή ταινίας λήξης: COCO CHANEL & IGOR STRAVINSKY - Jan Kounen
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ