ΚΑΝΝΕΣ 2010 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Rock n Roll στην παραλία

2010-05-21 14:35:50

Rock n  Roll στην παραλία




Όταν μιλάμε για τους Police , ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα των αρχών της δεκαετίας του '80, το πρώτο όνομα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο Στινγκ. Στην πραγματικότητα ήταν ο...

Όταν μιλάμε για τους Police , ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα των αρχών της δεκαετίας του '80, το πρώτο όνομα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο Στινγκ. Στην πραγματικότητα ήταν ο Στιούαρτ Κοπελαντ και ο κορσικής καταγωγής Χένρι Παντοβάνι που κρύβονται πίσω από τη δημιουργία της μπάντας τον Ιανουάριο του 1977.

Το ντοκιμαντέρ των Λιονέλ Γκετζ και Μπρούνο Μπεμπερ Rock n Roll ...of Corse! αφηγείται την ιστορία του 24τετραχρoνου Παντοβάνι που φθάνει στο Λονδίνο το Δεκέμβριο του 1976 και γίνεται μάρτυρας της έκρηξης της πανκ σκηνής, απο τη δημιουργία του γκρουπ το 1977 μέχρι την επανεμφάνιση τους στη σκηνή τριάντα χρόνια μετά μπροστά σε 80.000 θεατές στο Stade de France.

Η πίστη και αφοσίωση του τον φέρνει κοντά στα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ και δημιουργεί δυνατές φιλίες με αυτούς. Με σκηνές από ζωντανές εμφανίσεις, αποσπάσματα από συνεντεύξεις και την αφρόκρεμα του ροκ να περνάει από την οθόνη -από τους REM μέχρι τους Pretenders και τους Clash- το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Παντοβάνι προβάλλεται απόψε στο Επίσημο Πρόγραμμα στο Cinema de la Plage ενώ θα προηγηθεί συναυλία των Flying Padovanis , γκρουπ που ο Χένρι έφτιαξε το 1979 παρέα με τον Κρις Μούστο.

Νίκη Ξένου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 23 Μαϊου

19.15 Τελετή Λήξης
23.00 THE TREE Julie Bertuccelli

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ