ΚΑΝΝΕΣ 2015 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυο αδέρφια ερωτεύονται στις Κάννες

2015-05-17 06:03:41

Δυο αδέρφια ερωτεύονται στις Κάννες




Το «Marguerite et Julien» της Βαλερί Ντονζελί (τη θυμόμαστε από το «Πολεμώντας για τη Νίκη») βρέθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του διαγωνιστικού των Καννών. Λίγο πριν κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του, το πρώτο τρέιλερ, η αφίσα και μια...παλιά ιστορία έρχονται για να ανεβάσουν τις μετοχές του. 


Από τον Χρήστο Πολίτη

Έτοιμο για την παγκόσμια πρεμιέρα του, και δη στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των Καννών είναι το «Marguerite et Julien» της Βαλερί Ντονζελί με την Αναίς Ντεμουστιέρ (την είδαμε φέτος στην «Καινούργια Φιλενάδα» του Φρανσουά Οζόν) και τον πρώην σύζυγό της Ζερεμί Εκλέμ (μαζί πρωταγωνίστησαν και στις δυο προηγούμενες ταινίες της Ντονζελί).

Η ιστορία επικεντρώνεται στην ιστορία δυο αδελφών, με ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους, από την παιδική μέχρι την μεταεφηβική τους ηλικία, όπου τους συναντάμε, μέχρι και το πέρας της ενηλικίωσής τους. Ένα γεγονός που προκαλεί υποψίες, αντιδράσεις και τρυγμούς, τόσο στις οικογενειακές, όσο και στις κοινωνικές σχέσεις της αριστοκρατικής κάστας στην οποία ανήκουν. 

 

 

Ωστόσο, η ιστορία δεν είναι τόσο άγνωστη. Βασισμένη σε ένα αληθινό περιστατικό αιμομιξίας μεταξύ δυο αδελφών, που εκτελέστηκαν το 1600 στην Γαλλία, η ιστορία διασκευάστηκε από τον Ζαν Γκρεού και δόθηκε το 1970 στον Φρανσουά Τριφό, που δέχτηκε να την σκηνοθετήσει για το σινεμά. Ωστόσο, τα σχέδια πάγωσαν, και μετά το 1984 και τον θάνατο του Τριφό, το σενάριο κλειδώθηκε στα συρτάρια των παραγωγών. Μέχρι σήμερα, που η Βαλερί Ντονζελί ανέλαβε εκ νέου την μεταφορά του. 

Το πρώτο τρέιλερ μαρτυρά ένα ερωτικό δράμα εποχής, όπου δυο αδέρφια θα αγνοήσουν ηθικούς και οικογενειακούς κανόνες, φτιάχνοντας το δικό τους παραμύθι, που χωρά η αγάπη, η ελπίδα, το πάθος και ο θάνατος. 

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ