ΚΑΝΝΕΣ 2015 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάννες: Ιστορίες έρωτα κι ομοφυλοφιλίας

2015-05-17 20:10:10

Κάννες: Ιστορίες έρωτα κι ομοφυλοφιλίας




Η Μπλάνσετ δεν είναι μόνο σπουδαία να τη βλέπεις, αλλά και να την ακούς. Στη συνέντευξη τύπου με αφορμή την ταινία «Κάρολ» του Τοντ Χέινς, που συμμετέχει στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, μίλησε με άνεση κι αυθορμητισμό, απαντώντας στις ερωτήσεις ταμπού που οι δημοσιογράφοι αγωνιούσαν να κάνουν. 


Μετά την εκστατική υποδοχή της ταινίας «Κάρολ», η Κέιτ Μπλάνσετ, η Ρούνεϊ Μάρα και ο σκηνοθέτης Τοντ Χέινς συμμετείχαν στη συνέντευξη τύπου μαζί με τις σπουδαίες παραγωγούς Ελίζαμπεθ Κάρλσεν, Κριστίν Βασόν και τη σεναριογράφο Φίλις Νέιγκι.

Το σενάριο, βασισμένο στο σκανδαλώδες μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάσμιθ «The Price of Salt», που κυκλοφόρησε το 1952, είναι μία από τις σπάνιες λεσβιακές ερωτικές ιστορίες που μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε ακόμη:
«Carol»: Ηχηρά «μπράβο» για το κομψοτέχνημα του Tοντ Χέινς
«Sea of Trees»: Οι Κάννες μόλις γιούχαραν τον καινούργιο Γκας Βαν Σαντ!

«Υπάρχουν 70 χώρες στον κόσμο όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη» δήλωσε η Μπλάνσετ. όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αυξημένη αποδοχή των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Και πρόσθεσε: «Ζούμε σε βαθιά συντηρητική εποχή».

Όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις της στο Variety, ότι στο παρελθόν είχε σχέσεις με γυναίκες, η Μπλάνσετ ανασκεύασε και είπε :«η ερώτηση ήταν αν είχα σχέσεις με γυναίκες κι απάντησα πολλές, αλλά αν εννοείτε σεξουαλικές, όχι. Το Variety δεν μπήκε στον κόπο να το δημοσιεύσει. Αν και το 2015 δεν θα έπρεπε να νοιάζεται κανείς για την απάντηση. Κανονικά η ζωή μου δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει κανέναν. Το σημαντικό είναι να διευρύνεις τους ορίζοντές σου».

Όσο για την ερωτική σκηνή με τη Ρούνεϊ Μάρα, ανέφερε πως ένιωσε την ίδια αμηχανία όπως σε μία ερωτική σκηνή με έναν άντρα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τη Ρούνεϊ και η σκηνή μας ήταν ξεκαρδιστική. Το αντιμετωπίσαμε όπως όλες τις άλλες σκηνές».

Η Μπλάνσετ προετοιμάστηκε για το ρόλο διαβάζοντας το μυθιστόρημα, αλλά δεν αντιμετώπισε την ηρωίδα της αναγκαστικά ως λεσβία.«Η σεξουαλικότητά της είναι ιδιωτική υπόθεση», είπε.

Η σεναριογράφος Φίλις Νέιγκι πέρασε 15 χρόνια δουλεύοντας το σενάριο. Πως είδε την αντίληψη του κόσμου να αλλάζει όλα αυτά τα χρόνια; «Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τα πάντα έχουν αλλάξει. Μπορούμε τουλάχιστον να έχουμε αυτή την ταινία».

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ