Βίντεο: Κινηματογραφικές ιστορίες φαντασμάτων από όλο τον κόσμο - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
11:35
23/2

Βίντεο: Κινηματογραφικές ιστορίες φαντασμάτων από όλο τον κόσμο

Ένα δημοφιλές υπο-είδος του κινηματογράφου του Φανταστικού, οι ταινίες φαντασμάτων υπάρχουν από την αυγή της 7ης Τέχνης και εξακολουθούν να...πλανώνται μέχρι σήμερα. Σε όλο τον κόσμο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Οι ιστορίες φαντασμάτων υπάρχουν από τον καιρό του Ζορζ Μελιές και φτάνουν μέχρι σήμερα σε πρακτικά άπειρες μορφές. Φαντάσματα και παιδιά, φαντάσματα και σπίτια, φαντάσματα που έχουν αφήσει εκκρεμότητες (χωρίς εκκρεμότητα δεν έχουμε σινεμά) εκδίκησης, φαντάσματα στην Αμερική, στα προάστια, στην Ιαπωνία, την Κεντρική Ευρώπη, φαντάσματα που καταλαμβάνουν, ακόμα και φαντάσματα που σου ζητούν να καταλάβεις τη θέση τους και να τα δεις συμπαθητικά.

Ακόμα και αν αφήσεις έξω τον Τρόμο, που δεν είναι και εύκολο αφού η έννοια του Φαντάσματος περιέχει την έννοια του θανάτου και του μεταφυσικού αγνώστου, ταινίες φαντασμάτων υπάρχουν ακόμα και σε παιδικές ταινίες, σε κωμωδίες, ακόμα, θα σου πει ένας κριτικός, και σε ένα πλήθος ταινιών τις οποίες διατρέχει ένα μοτίβο παρελθόντος και μορφών του που δεν λένε να εγκαταλείψουν το παρόν των χαρακτήρων.

Απολαύστε ένα ενημερωτικό, τυπικά επαρκούς πληροφόρησης βίντεο από το αρμόδιο cinefix.