ΚΑΝΝΕΣ 2015 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρέιλερ: Η απόλυτη ηρεμία του Απιτσατπόνγκ Βιρασετακούν

2015-05-17 05:46:02

Τρέιλερ: Η απόλυτη ηρεμία του Απιτσατπόνγκ Βιρασετακούν




Το «Νεκροταφείο της Λάμψης» (η ακριβής μετάφραση του «Cemetery of Splendour») είναι η νέα ταινία του Ταϊλανδέζου Απιτσατπόνγκ Βιρασετακούν (πουν το 2011 είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα με την ταινία «Ο Θείος Μπούνμι Ανακαλεί Προηγούμενές του Ζωές»), που θα προβληθεί στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα». Και το πρώτο τρέιλερ μαρτυρά πως δεν έχει ξεφύγει από το σύνηθες περιβάλλον του. Μόνο που αυτή τη φορά μοιάζει να έχει χαμηλώσει φωνές και θορύβους. 


Από τον Χρήστο Πολίτη

Το «Νεκροταφείο της Λάμψης» ήδη αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός από μόνο του. Όχι μονάχα λόγω του ιδιαίτερου τίτλου του, αλλά και του οτι ο Απιτσατπόνγκ Βιρεσετακούν επιστρέφει με καινούργια ταινία 4 χρόνια μετά τον «Θείο Μπούνμι» που έφυγε «χρυσός» από το φεστιβάλ των Καννών.

Διαβάστε ακόμη:
Συνέντευξη - Έιμπελ Φεράρα: «Ο Παζολίνι ήταν δάσκαλος»
Πρώτο κλιπ του «Love» του Γκασπάρ Νοέ

Και ενώ τότε πολλοί έκαναν λόγο για τον πλεον αμφιλεγόμενο Χρυσό Φοίνικα της πρόσφατης μνήμης, ο Βιρασετακούν μοιάζει να επιστρέφει για να ξεσηκώσει τις ίδιες διαφωνίες.

Το τρέιλερ της ταινίας

Η νέα του ταινία επικεντρώνεται σε μια εθελόντρια νοσοκόμα που παρακολουθεί (και περιθάλπτει) στρατιώτες με περίεργες μορφές αϋπνίας, που θεωρούνται περιπτώσεις «αρρώστιας». Ένας νέος στρατιώτης, ονόματι Ιτ, θα αποτελέσει αντικείμενο θαυμασού για την Τζενίρα, που ζητάει την βοήθεια ενός μέντιουμ για να επικοινωνήσει με υπνοβάτες στρατιώτες. 

Μαγεία, ύπνωση, όνειρα και θεραπείες όλα αποτελούν μέρος της πρακτικής που θα ακολουθήσει η Τζενίρα για να ανακαλύψει τον (περίεργο) κόσμο που περιστρέφεται γύρω της.

Από το τρέιλερ, την αφίσα και τα δυο πρώτα βίντεο, όλα μοιάζουν και πάλι περίεργα και όλα τόσο συμβατά με τον πάντα ελκυστικό κόσμο του Απιτσατπόνγκ Βιρασετακούν, που είναι πάντα ευπρόσδεκτος να επιστρέφει για να μαγεύει. 

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ