Η Τζένιφερ Άνιστον πιστεύει ότι δεν υπάρχουν πλέον κινηματογραφικά αστέρια - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:31
10/11

Η Τζένιφερ Άνιστον πιστεύει ότι δεν υπάρχουν πλέον κινηματογραφικά αστέρια

Απεχθάνεται επίσης τα social media, παρότι απολαμβάνει αμείωτη φήμη και σε αυτά με περίπου 41 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Αχ αυτά τα social media, αχ αυτοί οι (ασθμαίνοντες πράγματι) movie stars. Συνδέονται τα δύο, αν και το πρώτο είναι ένα πρωταρχικό κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα, το δεύτερο απλώς συνέπεια μιας εποχής κατακρημνίσεων. Δεν είναι θέμα καλού και κακού, σχεδόν ποτέ δεν είναι, είναι όμως μια σειρά ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν, ίσως στην θεμελιακή μορφή του «είναι τελικά η ζωή μας καλύτερη, αισθανόμαστε καλύτερα;» που ζούμε εντός των social;

Η Τζένιφερ Άνιστον, μια φορά, δεν αμφιταλαντεύεται. «Μισώ τα socail media. Κι ούτε είμαι καλή σ' αυτά, βάσανο είναι για μένα. Ο λόγος που μπήκα στο Instagram ήταν για να προωθήσω ένα προϊόν της εταιρείας μου. Συνέβη η πανδημία, το προϊόν δεν βγήκε, εγώ κόλλησα. Αλλά δεν μου είναι φυσιολογικό.» Το Instagram πάντως κράσαρε για ένα σύντομο διάσημα όταν η Άνιστον εισήλθε  - σήμερα ο λογαριασμός της αριθμεί 40.7 εκατομμύρια ακολούθους.

Πράγμα που φαίνεται να αντιβαίνει στην πεποίθησή της ότι δεν υπάρχουν πλέον κινηματογραφικοί σταρ. «Δεν υπάρχει λάμψη, πεθαίνει αυτό. Ακόμα και τα πάρτι τον Όσκαρ είχανε πλάκα, δεν συμβαίνει πια.». Η γνώμη της προέκυψε όταν ο δημοσιογράφος του Allure της διάβασε σχόλιο φίλου της για την ίδια στο οποίο έλεγε ότι «ποτέ κανείς δεν θα γίνει όσο διάσημη έγινε εκείνη. Αυτό το μαζικό φαινόμενο που λάμπει τόσο για τόσο καιρό. Δεν μπορεί να συμβεί σήμερα. Είναι σαν σταρ του Βωβού ανάμεσα σε μια γενιά TikTok βλαμμένων.» 

Ο λόγος όλης αυτής της διασημότητας, προφανώς, είναι τα «Φιλαράκια», μια εξακολουθητική επιτυχία και στο streaming. «Δεν ξέρω πως απηχεί ακόμα, δεν έχει iPhones. Είναι απλώς άνθρωποι που μιλάνε μεταξύ τους. Κανείς δεν μιλάει με τον άλλον», λέει η πεσμένη Τζένιφερ - όχι ότι έχει και πολυ άδικο, αλλά μην ακουστούμε συντηρητικοί ή προς θεού τίποτα μετα-boomers και μας πάρει σβάρνα το ανηλεές πλήθος των social.

Η Άνιστον ετοιμάζει τρίτη σεζόν «Morning Show» για το Apple TV+ ενώ συναντά εκ νέου το φιλαράκι της Άνταμ Σάντλερ για την συνέχεια του «Murder Mystery», που δεν βλεπόταν δυστυχώς, αλλά για να κάνει σίκουελ λίγοι συμφωνούν σε αυτό.