Αυτό θα πει Χριστούγεννα! Προβολές Athens Open Air με δώρα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:34
15/12

Αυτό θα πει Χριστούγεννα! Προβολές Athens Open Air με δώρα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Σινεμά και λογοτεχνία ήταν ανέκαθεν πολύτιμο ζευγάρι, γι΄αυτό και το Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός θα προσφέρει σε τυχερούς θεατές υπέροχα βιβλία για μικρούς και μεγάλους εμπνευσμένα από τις χριστουγεννιάτικες προβολές μας!

Από τον Πάνο Γκένα

Αγαπημένα κινηματογραφικά δώρα που έχουμε συνδέσει τρυφερά με τις γιορτές, έρχονται να στολίσουν την Αθήνα μέσα από μία σειρά έξι, εορταστικών προβολών από την Παρασκευή 17 εώς και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου!

Μετά το επιτυχημένο τριήμερο προβολών που είχαν πραγματοποιήσει το 2019, το Athens Open Air Film Festival και οι Νύχτες Πρεμιέρας συμμετέχουν στο πλούσιο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Χριστούγεννα στην Αθήνα» που οργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και παρουσιάζουν 6 δωρεάν υπαίθριες προβολές εμπνευσμένες από την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών.

Όλες οι προβολές θα ξεκινούν στις 19.00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Σε όλες τις προβολές θα υπάρχουν θερμάστρες εξωτερικού χώρου.

Τα «Γκρέμλινς» θα αναστατώσουν πανηγυρικά την Πλ. Ασωμάτων, ο Μπρους Γουίλις θα επιβεβαιώσει το Xmas mood του «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» στον Κολωνό, το ξεκαρδιστικό «Τραγουδώντας στην Βροχή» θα φέρει τον Τζιν Κέλι στην Κυψέλη, η «Λαίδη και ο Αλήτης» θα πάρουν ρομαντικό ριμπάουντ στο μπασκετάκι των Αμπελοκήπων, ο «Σκαθαροζούμης» θα πει το όνομά του τρεις φορές στην Γκράβα και o πρώτος «Χάρι Πότερ» θα σκορπίσει ξόρκια στο μαγευτικό Ζάππειο! 

Το Athens Open Air Film Festival ετοιμάζει την πιο χαρμόσυνη κινηματογραφική διαδρομή μέσα στην πόλη και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ!  Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός, οι θεατές που θα εξασφαλίσουν την είσοδό τους στις προβολές κάνοντας ηλεκτρονική προκράτηση του δωρεάν δελτίου εισόδου τους, μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση για να κερδίσουν βιβλία από τις Εκδόσεις Ψυχογιός!

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Open Air Film Festival: Christmas Edition εδώ.

Αναλυτικά τα υπέροχα λογοτεχνικά δώρα που σας περιμένουν είναι τα:

- στην προβολή της ταινίας «Γκρέμλινς» του Τζο Ντάντε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στην Πλ. Ασωμάτων θα κληρωθούν τρία αντίτυπα του βιβλίου «Ο Γάτος που Έσωζε Βιβλία» του Σοσούκε Νατσουκάουα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο παππούς μου έλεγε κάθε τρεις και λίγο: Τα βιβλία διαθέτουν τρομερή δύναμη. Αλλά ποια είναι αυτή η δύναμη στ’ αλήθεια;  Το μικρό παλαιοβιβλιοπωλείο του παππού του με τις τεράστιες στοίβες από βιβλία που φτάνουν ως το ταβάνι είναι το ιδανικό καταφύγιο για τον εσωστρεφή έφηβο Ριντάρο Νατσούκι. Εκεί περνά ευτυχισμένες στιγμές διαβάζοντας ό,τι του αρέσει. 
 
Όμως ο παππούς πεθαίνει ένα βράδυ στον ύπνο του και ο Ριντάρο απομένει συντετριμμένος και μόνος. Το παλαιοβιβλιοπωλείο όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να κλείσει. Τότε κάνει την εμφάνισή του ο Τίγρης, ένας μυστήριος τιγρέ γάτος που μιλάει και έχει μια αποστολή: να σώζει βιβλία. Χρειάζεται ωστόσο τη συνδρομή ενός αληθινού βιβλιόφιλου για να την πραγματοποιήσει, και έτσι ζητά από τον Ριντάρο να τον βοηθήσει. 
 
Το παράξενο αυτό ζευγάρι, το αγόρι και ο γάτος, θα ζήσει τρεις μαγικές περιπέτειες ελευθερώνοντας τα βιβλία από ανθρώπους που τα φυλακίζουν, τα κακομεταχειρίζονται ή προδίδουν το πνεύμα τους. Την τελευταία διάσωση όμως στην απίθανη διαδρομή τους, η οποία θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό, ο Ριντάρο θα πρέπει να την αναλάβει μόνος του… 

Πληροφορίες για την προβολή

Παρασκευή, 17.12 | Θησείο, Πλ. Ασωμάτων | 19.00
ΓΚΡΕΜΛΙΝΣ (Gremlins, 1984) του Τζο Ντάντε 

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ
ΧΑΡΤΗΣ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

- στην προβολή της ταινίας «Τραγουδώντας στην Βροχή» των Τζιν Κέλι, Στάνλεϊ Ντόνεν την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα κληρωθούν τρία αντίτυπα του βιβλίου «Η Μαίρη Πόπινς Ανοίγει την Πόρτα» της Π.Λ.Τράβερς.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια σκοτεινή νύχτα του Νοέμβρη η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει μέσα σε μια έκρηξη πυροτεχνημάτων για να επαναφέρει την τάξη και να χαρίσει λίγη μαγεία στους κατοίκους της Οδού Κερασιάς. 

Πάνω από ογδόντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που συναντήσαμε για πρώτη φορά τη Μαίρη Πόπινς, κι αυτή η πρωτότυπη κλασική ιστορία εξακολουθεί να μαγεύει τους αναγνώστες και να οδηγεί νέους θαυμαστές στον μυστηριώδη κόσμο της αγαπημένης μαγικής νταντάς όλων μας. 

Πληροφορίες για την προβολή

Τετάρτη, 22.12 | Κυψέλη, Δημοτική Αγορά | 19.00
ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ (Singin' in the Rain, 1952) των Τζιν Κέλι, Στάνλεϊ Ντόνεν

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ
ΧΑΡΤΗΣ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

- στην προβολή της ταινίας «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» του Τζον ΜακΤίρναν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στο θέατρο Κολωνού θα κληρωθούν τρία αντίτυπα του βιβλίου «Τυφλή Γωνία» του Ντιν Κουντζ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Έχω μεγάλη ανάγκη να πεθάνω. Αυτές είναι οι ανατριχιαστικές λέξεις που αφήνει πίσω του ένας άντρας ο οποίος είχε τα πάντα στη ζωή του, αλλά επέλεξε να πεθάνει. Η χήρα του, η Τζέιν Χοκ, είναι αποφασισμένη να κάνει όλα όσα επιτάσσουν ο πόνος της, ο φόβος της και η οργή της: να ανακαλύψει την αλήθεια πάση θυσία. 

Ο αριθμός των επιτυχημένων ανθρώπων που χαίρουν εκτίμησης και, παρ’ όλα αυτά οδηγούνται στην αυτοκτονία, είναι ανεξήγητα υψηλός. Όταν η Τζέιν αναζητά το γιατί, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εφιαλτική πραγματικότητα, μια σκοτεινή συνωμοσία που απλώνει τα δίχτυα της σαν… ιστός αράχνης. Οι πανίσχυροι εχθροί της προστατεύουν ένα μυστικό τόσο σημαντικό και τόσο τρομακτικό, ώστε δε διστάζουν να εξοντώσουν τους πάντες προκειμένου να το διατηρήσουν κρυφό. Αλλά η δύναμη και η πανουργία τους δεν αρκούν για να σταματήσουν μια γυναίκα που αποδεικνύεται εξίσου ψυχρή και αδίστακτη και οδηγείται από ένα μίσος που δεν μπορούν να κατανοήσουν. Επειδή είναι ένα μίσος γεννημένο από έρωτα. 

Μια καινούργια σειρά καταιγιστικής δράσης, μια νέα αξιοθαύμαστη ηρωίδα που ήρθε για να μείνει. 

Πληροφορίες για την προβολή

Πέμπτη, 23.12 | Κολωνός, Θέατρο Κολωνού | 19.00
ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ (Die Hard, 1988) του Τζον ΜακΤίρναν

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ
ΧΑΡΤΗΣ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

- στην προβολή της ταινίας «Η Λαίδη και ο Αλήτης» των Γουίλφρεντ Τζάκσον, Κλάιντ Τζερόνιμι και Χάμιλτον Λάσκι την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στο γήπεδο μπάσκετ Αμπελοκήπων θα κληρωθούν τρία αντίτυπα του βιβλίου «Ένα Αδέσποτο Σκυλάκι» της Ρένας Ρώσση - Ζαΐρη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Μάγκας είναι ένα παιχνιδιάρικο σκυλάκι που ζει παρέα με τον κύριο, την κυρία και το κοριτσάκι τους. Μια μέρα όμως φεύγουν για διακοπές και τον εγκαταλείπουν σε έναν αυτοκινητόδρομο. Μόνος κι έρημος περιπλανιέται δίπλα στα αυτοκίνητα, πεινάει, διψάει κι όλοι τον φωνάζουν "αδέσποτο". Ώσπου καταφέρνει να τρυπώσει σε ένα μεγάλο πάρκο… 

Πληροφορίες για την προβολή

Τρίτη, 28.12 | Αμπελόκηποι, Γήπεδο μπάσκετ (Δουκίσσης Πλακεντίας και Αργολίδας) | 19.00
Η ΛΑΙΔΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ (Lady and the Tramp, 1955) των Γουίλφρεντ Τζάκσον, Κλάιντ Τζερόνιμι και Χάμιλτον Λάσκι 

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ
ΧΑΡΤΗΣ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

- στην προβολή της ταινίας «Ο Σκαθαροζούμης» του Τιμ Μπέρτον την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στο θέατρο Γκράβας θα κληρωθούν τρία αντίτυπα του βιβλίου «Η Λέσχη των Φόνων της Πέμπτης» (Ειδική Έκδοση) του Ρίτσαρντ Όσμαν.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σε έναν γαλήνιο οικισμό ευγηρίας στη βρετανική ύπαιθρο, μια ετερόκλητη παρέα μαζεύεται κάθε Πέμπτη και ασχολείται με παλιούς φακέλους ανεξιχνίαστων φόνων. Όταν όμως μια άγρια δολοφονία συμβαίνει σε απόσταση αναπνοής, η Λέσχη Φόνων της Πέμπτης έχει ν’ αντιμετωπίσει μια πραγματική υπόθεση. Όχι απλώς κιτρινισμένες, μουντζουρωμένες σελίδες γραφομηχανής μιας άλλης εποχής· μια αληθινή υπόθεση, ένα αληθινό πτώμα, και, κάπου στον έξω κόσμο, έναν αληθινό δολοφόνο.

Η Ελίζαμπεθ, η Τζόις, ο Ιμπραΐμ και ο Ρον μπορεί να κοντεύουν τα ογδόντα, αλλά ακόμη το λέει η καρδιά τους. Θα καταφέρει αυτή η ανορθόδοξη αλλά ευφυέστατη συμμορία να συλλάβει τον δολοφόνο προτού να είναι πολύ αργά. Η Ειδική Έκδοση περιλαμβάνει τις πρώτες σελίδες του επόμενου βιβλίου της σειράς! 

Πληροφορίες για την προβολή

Τετάρτη, 29.12 | Θέατρο Γκράβας | 19.00
Ο ΣΚΑΘΑΡΟΖΟΥΜΗΣ (Beetlejuice, 1988) του Τιμ Μπέρτον

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ
ΧΑΡΤΗΣ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

 

- στην προβολή της ταινίας «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» του Κρις Κολόμπους την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στο Ζάππειο θα κληρωθούν τρία αντίτυπα του ομώνυμου βιβλίου της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ στην ειδική (και θεσπέσια!) εικονογραφημένη έκδοση του Τζιμ Κέι.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ζωή του Χάρι Πότερ αλλάζει για πάντα στα ενδέκατα γενέθλιά του, όταν λαµβάνει ένα γράµµα από τη διάσηµη Σχολή «Χόγκουαρτς» για Μαγείες και Ξόρκια. Ο Χάρι Πότερ δεν είναι ένα συνηθισµένο αγόρι: είναι µάγος. Μια απίστευτη περιπέτεια ξεκινά… 
 
Η πρώτη εικονογραφηµένη έκδοση του κλασικού έργου της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ από τον βραβευµένο εικονογράφο Τζιµ Κέι δίνει νέα πνοή στην αγαπηµένη σειρά εκατοµµυρίων αναγνωστών. 

Πληροφορίες για την προβολή

Πέμπτη, 30.12 | Ζάππειο | 19.00
Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ (Harry Potter and the Philosopher's Stone, 2001) του Κρις Κολόμπους
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ

ΧΑΡΤΗΣ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

#XmasinAthens #nyxtespremieras #aoaffXmas

Σε όλες τις προβολές θα υπάρχουν θερμάστρες εξωτερικού χώρου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για την προσέλευση του κοινού στις προβολές

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών μας στις προβολές, σας ενημερώνουμε ότι:

- Η είσοδος στο χώρο προβολής θα πραγματοποιείται με ονομαστικά ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ (ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ μπορούν να πραγματοποιηθούν στο aoaff.gr) και μέσω περιορισμένης διάθεσης στην είσοδο των χώρων προβολής με σειρά προτεραιότητας.

- Η πρόσβαση στις προβολές πραγματοποιείται ΧΩΡΙΣ πιστοποιητικό εμβολιασμού στους ανοιχτούς χώρους. ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, όπου η είσοδος στο χώρο προβολής είναι αμιγούς χαρακτήρα και θα γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και ταυτοτήτων. 

- Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου, οπότε παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε να έρθετε εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά.

-  Θα τηρούνται αυστηρά οι αναγκαίες αποστάσεις μεταξύ των θεατών.

- Σε όλους τους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της προβολής.

Καλά Χριστούγεννα!

Για διαρκή ενημέρωση, νέες ανακοινώσεις και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.gr, του aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFFInstagramTwitter.