Queen και Έλτον Τζον ανοίγουν τον δρόμο για το biopic των Bee Gees! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:34
11/11

Queen και Έλτον Τζον ανοίγουν τον δρόμο για το biopic των Bee Gees!

Μετά την τεράστια εμπορική απήχηση της ταινίας για τον Μέρκιουρι και τον Έλτον Τζον, habemus νέο υπο-είδος biopic, αυτό των ροκ βιογραφιών. Επόμενος σταθμός, η Ζώνη των (τεράστιων, αν επιτρέπεται) Bee Gees.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Φρέσκα κουλούρια από το μέτωπο των ροκ βιογραφιών καθώς ο Γκρέιαμ Κινγκ του «Bohemian Rhapsody» και η Paramount του «Rocketman» βάζουν μπρος την βιογραφία των θεών της ντισκόμπαλας (αλλά πλην αυτού ευρέως άγνωστης και εξαίρετης μπάντας) των Bee Gees με τα 9 Νο 1, το Γκράμι για το «Πυρετός το Σαββατόβραδο», τα 220 εκατομμύρια δίσκους και την πολυετή, τρικυμιώδη και χτυπημένη από την τραγωδία καριέρα.

Ο Κινγκ αγόρασε τα δικαιώματα για την ζωή και την μουσική του συγκροτήματος, κάτι στο οποίο είχε αποτύχει κατά το παρελθόν κοτζάμ Στίβεν Σπίλμπεργκ, που εδώ και δέκα χρόνια θέλει να φέρει στο σινεμά την ιστορία της μπάντας. Ο Σπίλμπεργκ πάντως, μέσω της Amblin, είναι ο τρίτος παράγοντας του παραγωγικού παιχνιδιού για την ταινία που από τώρα όλοι ξέρουμε πως θα επαναφέρει, έστω και για λίγο, την discomania και ποιος ξέρει τι άλλο.

Καθώς το σχέδιο, που αρχικά αποκάλυψε το Deadline, είναι στα γεννοφάσκια του δεν υπάρχει βέβαια όνομα σεναριογράφου, σκηνοθέτη ή πρωταγωνιστή και λογικά σε όχι λιγότερο από 6-8 μήνες θα ξανακούσουμε επόμενη εξέλιξη.

Μοναδικός επιζών από τα τρία αδέλφια είναι ο σπουδαίος Μπάρι Γκιμπ, ενώ, ελπίζεις, η οικογένεια, πρωτοστατούντος του Μπάρι, να επιβλέψει την σπουδαία παρακαταθήκη της 50χρονης διαδρομής του θρυλικού γκρουπ.