Από τον Οκτώβριο το Cinobo προσθέτει σειρές στον κατάλογο του - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:04
26/9

Από τον Οκτώβριο το Cinobo προσθέτει σειρές στον κατάλογο του

Ο Ολιβιέ Ασαγιάς, ο Ροντρίγκο Σορογκόγιεν, η Δάφνη Πατακιά, ο Μελβίλ Πουπό, ένα βρετανικό modern classic και το θρυλικό «Berlin Alexanderplatz» έρχονται στο Cinobo, το οποίο προσθέτει στον πλούσιο κατάλογό του προσεκτικά επιλεγμένες σειρές.

Το Cinobo υποδέχεται την καινούργια σεζόν με ένα μεγάλο νέο: Σειρές. Ο κατάλογος με τις πιο απαραίτητες και σημαντικές ταινίες από όλο τον κόσμο που επιλέγει προσεκτικά η ομάδα της streaming πλατφόρμας, εμπλουτίζεται τώρα με μια επιλογή από εξίσου σημαντικές σειρές. Σειρές σαν σινεμά. Ένα σύνολο προσεκτικά επιλεγμένων σπουδαίων παραγωγών, σειρών που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από δημιουργούς που έχουν μεγαλουργήσει στον χώρο του κινηματογράφου, αλλά και με κλασικούς τίτλους που έφεραν πρώιμα την τηλεόραση πιο κοντά στο σινεμά.

Μέσα σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει πρεμιέρες νέων ταινιών απευθείας μετά το σινεμά, αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες, online φεστιβάλ, ελληνικό σινεμά και τις πιο ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις από όλο τον κόσμο, οι σειρές ολοκληρώνουν το όραμα της streaming πλατφόρμας για τους λάτρεις του σινεμά, με μια μοναδική συλλογή ιστοριών που αξίζει να ιδωθούν, σε όποια αφηγηματική φόρμα και αν ανήκουν. Παρακάτω οι σειρές του Cinobo που υποδεχόμαστε τον Οκτώβριο. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς στη συνέχεια νέες σειρές θα ανεβαίνουν στην πλατφόρμα κάθε μήνα.

Σειρές που οι άνθρωποι της πλατφόρμας ανακάλυψαν μετά από δεκάδες ώρες θέασης και δεν έχουν ξαναπροβληθεί στην Ελλάδα, όπως το ισπανικό M.A.T., η πολυβραβευμένη σειρά του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν (Ο Εχθρός Δίπλα μου, Εξαφανισμένος, Ο Έκπτωτος). Μια ιστορία για την αστυνομική βία στην Ισπανία και ένα γεγονός που οδηγεί σε έρευνες για τα βαθύτερα αίτιά της. Το σπαρταριστό UFOs, όπου ο Μελβίλ Πουπό και η Δάφνη Πατακιά ψάχνουν εξωγήινους στη γαλλική επαρχία των 70s. Το Vernon Subutex, από τον ομώνυμο ήρωα της καλτ τριλογίας βιβλίων της Βιρζινί Ντεπάντ, ένα φόρος τιμής στη μουσική, στην κουλτούρα και στα χαμένα όνειρα της γενιάς των 90s, με πρωταγωνιστή τον Ρομέν Ντουρίς ως πρώην ιδιοκτήτη θρυλικού δισκάδικου.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την πλατφόρμα και τίτλοι-ορόσημα που κάθε θεατής θα έπρεπε να έχει στη watch-list του. Μια από τις καλύτερες και πιο συγκινητικές σειρές των τελευταίων χρόνων, το βρετανικό It’s a Sin του Ράσελ Ντέιβις, όπου αφηγείται την κρίση του AIDS τη δεκαετία του ‘80 μέσα από μια παρέα που θα βιώσει έρωτες, συγκινήσεις και απώλειες. Η αληθινή ιστορία του διαβόητου Bενεζουελάνου τρομοκράτη Κάρλος, το Τσακάλι, στην ομώνυμη δημιουργία του Ολιβιέ Ασαγιάς, μια εντυπωσιακή βιογραφία που παρουσιάστηκε σε δύο μορφές (ταινίας και σειράς), γεφυρώνοντας το μεταξύ τους χάσμα. Και τέλος, το θρυλικό Berlin Alexanderplatz του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ που θα παρουσιαστεί σε αποκατεστημενη μορφή και προβάλλεται μετά από πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα στην καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου.

Σημειώνεται ότι το M.A.T. θα προστεθεί ολόκληρο στον κατάλογο της πλατφόρμας τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, ενώ οι υπόλοιπες σειρές θα ξεκινήσουν να προβάλλονται από 2 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα θα προστίθενται νέα επεισόδια.