«Ανύπαρκτη η πηγή τους» απαντά ο Κόπολα στις φήμες περί χαοτικών γυρισμάτων - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:59
19/5

«Ανύπαρκτη η πηγή τους» απαντά ο Κόπολα στις φήμες περί χαοτικών γυρισμάτων

Το ρεπορτάζ ήθελε τα γυρίσματα του «Megalopolis» να προκύπτουν ένα άτυπο...σίκουελ του «Αποκάλυψη Τώρα», ο Κόπολα το αρνείται κατηγορηματικά, αν και ισχυρίζεται ότι ούτε το τελευταίο είχε προβληματικά γυρίσματα κι ας υπάρχει ολόκληρο ντοκιμαντέρ που τον διαψεύδει.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Οι τζογαδόροι θα έλεγαν ότι τα 120 εκατομμύρια δολάρια που επενδυσε από δικά του χρήματα ο Κόπολα στο «Megalopolis», είναι ένα από τα μεγαλύτερα πονταρίσματα όλων των εποχών. Οι ρομαντικοί θα έλεγαν ότι είναι μία από τις εμφατικότερες δηλώσεις αγάπης κινηματογραφιστή στο μέσο που υπηρετεί. Οι κυνικοί ότι θα τα πάρει πίσω από τα κρασιά. Ο Κόπολα τίποτα από όλα αυτά δεν θα έλεγε επί του θέματος, καθώς το έκανε απλά επειδή δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Αντίθετα, έχει να πει πράγματα για το ρεπορτάζ περί χαοτικών γυρισμάτων που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες. «Και με το Αποκάλυψη Τώρα είχε συμβεί το ίδιο. Τα γυρίσματα έγιναν στις Φιλιππίνες, άρα υπήρχε ένα μυστήριο γύρω από αυτά, το μοντάζ κράτησε για μήνες, οπότε κυκλοφόρησε μια φήμη που δεν ίσχυε», είπε ο Κόπολα κι εμείς εδώ θα πρέπει να τον διακόψουμε, γιατί υπάρχει ολόκληρο (και ομολογουμένως έκτακτο) ντοκιμαντέρ με τίτλο «Heart of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse», το οποίο όχι μόνο αποδεικνύει ότι δεν ήταν απλά μια φήμη, αλλά κερδίζει τον τίτλο του με το σπαθί του. «Κι εδώ το ίδιο συνέβη, ξεκίνησε μια φήμη, ακολούθησε ένα ρεπορτάζ περί χάους, μα στην πραγματικότητα η πηγή ήταν ανύπαρκτη. Από τη δική μου πλευρά έχω να δηλώσω ότι η ταινία ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της εντός του προγραμματισμένου χρόνου, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί σε μια μεγάλη και απαιτητική παραγωγή σαν αυτή. Αγαπώ όλους τους ηθοποιούς μου και δεν θα άλλαζα κανέναν τους. Η ταινία έχει τελικά ένα στιλ πέρα από κάθε προσδοκία μου. Αυτό νιώθω γι’αυτή, αυτό λέω. Άλλωστε το πιο σημαντικό μέρος της ζωής ενός φιλμ, είναι όταν μοντάρεται και ανθίζει και τώρα βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο.»

Θυμίζουμε ότι πρόκειται περί επικής φουτουριστικής ερωτικής ιστορίας ή τουλάχιστον έτσι περιγράφει το έργο του ο ίδιος, περιττό να αναφέρουμε ότι λίγες ταινίες περιμένουμε όσο αυτή.